>

Small celebration for her 4th birthday……just beli cake black forest sebiji. Size kecil2 jer then….we’ll tawaf dari kluang – pontian – benut – senggarang – batu pahat. Ha ha ha……..plan last minit….keh keh keh! tp kami ke mana? later aku citer k…so now, fokus pada citer mini celebration birthday untuk my princess tu.

cake yang dah rongak….ha ha ha ha…tak pernah2 buat cake cutting dalam kereta…tp that day….terpaksa gark buat…coz’ anak dara tu dah kelaparan sementara nak sampai ke tempat yang di tuju….kesian kan……

Pelan asal ke pontina……..@ kayu ara pasong…tp ntah camner…tempat tu tutup ler plak…so….nak tak nak…kena gark teruskan perjalanan cari tempat yang baru….tp kat area2 situ dah takde…at last…..we’ll tukar plan ke Bagan, Batu Pahat pulak…so, on the way keluar dari Pontian………anak dara tu dah kelaparan…nak tak nak..coz’ tak bawa bekal kena gark ler potong cake birthday dia tu…..so, nyanyi ler anak beranak ngan atuk and nenek dlm kereta birhtday song untuk Batrice.

and coz’ everyone pun dah kelaparan……….mau tak nyer……sampai pontian dah almost pukul 2 pm……last makan pukul 10 pagi tu ……kat railway……takat kat railway, makan apa jer lah kan……..my MIL suggested makan2 kat Sg Lurus…tak silap area senggarang kot……tak pun area rengit…me pun dah lupa…

Ala…..makan kedai2 biasa jer pun…tp coz’ kat situ kuew teow goreng dia sedap…tu yg MIL suggested makan2 kat situ……….tempatnya kat tepi laut….so, sesuai ler kan…..makan petang sambil di tiup angin sepoi2 bahasa…………..

the birthday girl yang kemain excited lagi….mentang2 ler birthday dia…so, sumer orang tak berani nak marah…bagi change apa dia nak buat…..kemain lemak ler dia.

kat kedai makan tu……..sambung balik acara cake cutting yg terbengkalai tadi….ha ha haha….boleh guna erk word terbengkalai tu……….this time dpt ler dia feeling tiup2 lilin kan…even angin asyik dok menghembus lilin tu jer…sampaikan nenek kena guna tangan nak cover lilin dari mati…………

cukup ler kek kecik tu buat we’ll 5 orang….ada lebih sikit we’ll bagi kat owner kedai tu….upah buang sampah pinggan kertas yang we’ll bawa……..

apa yang best kat situ………….? ini laksa penang……..sangat2 pekat….tp agak kurang di tekak aku ler kan…cuma pedas nauzubillah.

tp yang nie mmg terbaik……..char kuew teow goreng……..sedappppppp. Yang lain2 sumer order nie……cuma aku ngan FIL jer order menu lain….my FIL order SOTO…pun terbaiikkkk gark.

Dlm kereta dah makan kek 2 slice…kat sini pun dia makan gark……kemain lagi dia makan kek birthday dia sendiri…..

yup………..gerai makan tu betul2 tepi laut…..so, sambil makan sambil tengok pemandangan laut. nice kan…

kami ke mana? later i up story tu k