>hari Isnina aku kata nak citer kan pasal apa aku kekenyangan 1 hari ngan nasi beryani meletup…keh keh keh…serius….seharian suntuk kekenyangan….balik rumah siap sambung makan lagi nasi beryani yang lebih sempat di tapau….keh keh keh kehe….tak baik membazir…..nanti kita kawan ngan syaitan plak coz’ orang yg membazir nie kan sahabat SYAITAN.

Ok….Isnin tu we’ll kakitangan awam buat majlis sempena persaraan En Aladin. Sapa en. Aladin…tak yah ler korang tahu…..ha ha ha ha ha..jahat tak!..ok ok ok…kot2 nanti ada tido malam tak lena dok fikir sapa en Aladin tu kan……en Aladin tu pegawai stor kat Penjara Simpang Rengam…so, on 17th tu kira last day en Aladin berkhidmat dengan jabatan penjara. So…we’ll buat ler makan2 sikit kan sempena meraikan kebersaraan dia tu.

phewwwittt…nampak menarik tak kek nie? ini di SPONSOR oleh aku yerk…mau gark bagi tahu aku yg sponsor kek nie……coz’ en Aladin nie mmg peminat motor….tu pasal ler aku suruh kawan aku buatkan kek yang ala2 tema camtu….lagipun majlis utk orang lelaki…takkan aku order kek keliling bunga kan…tak sesuai gitewwwww….

So….sebelum majlis bermula….maka sessi gedik menggedik pun bermula.  Me with kak Ina….partner in crime! ha  ha ha..mak buyung yang vogue the vast…….sekali pandang mcm aku plak mengandung…padahal si sweet mama berbaju merah /hitam tu hah! berseri2 muka mak buyung…kot2 dalam tu gegirl kan….

We’ll buat simple2 jer pun……….tp dalam simple2 tu….penuh gark ler meja ngan macam2 makanan…..

siap ada puding made by Kak Yam, cake coklat & coklat by kak Ina a.k.a Mak Buyung…meriah ok….cam meja kat kenduri kawen pun ada gark rupanya hah!…

The menu!

nie orang panggil apa erkkk! aku lupa ler plak…..setengah jam tadi ingat dah..nie lupa balik…haish….makin berumur nie makin teruk plak kadar keterlupaan aku. Ok…dah ingat dah….papadom erk!

kuah dalca
ayam masak merah
daging masak kurma
haiisssh….lupa lagi
and
nasi beryani termantoppppp
semua order dengan katering…senang gitewww….tak yah nak menyusahkan diri masak memasak kan….order jer….

and nie meja aku and the geng…..ha ha ha..memasing tengah melantak…..tak pandang kiri kanan….kecuali si Fika tu….anak dara kan…harus ler jaga tatasusila…..

wokeh……inilah En. Aladin…pegawai yang di raikan…..
yang nie plak my big boss…sempoi

cepat gark majlis habis……start pukul 12 .15 pm camtu….before 2 pm dah habis kemas siap tapau lagi……

btw…cake tu pun aku tak merasa sangat……..dapat ler cuit2……lepas potong ada balance sikit lagi…aku potong2 kan then masuk plastik bagi pada kengakawan yang ada….pada yang ada anak2 ramai tu…sure anak2 depa suka makan kek..mak2 budak tak yah tapau kek pun takpe….

Semoga En Aladin terus sukses walaupun lepas bersara.  Mana tahu, lepas nie boleh jadi imam masjid al-falah plak kan…….amin!