>weekend last week….kitaorg balik Tenggaroh..dari minggu ke minggu nak balik…ada jer penyebab yg menyebabkan we’ll tak jadi balik Tenggaroh…my mum pun dah tanya bila nak balik…so, bila my mum dah bersuara tu….faham2 jer lah…rindu kat cucu ler tu…tu yg dok tanya bila nak balik tu….

~ kakak & abang yang rajin melayan Batrice main kalau balik kampung ~
Bila balik kampung….org yang paling tak sedar diri….tak lain tak bukan si Batrice….dari celik mata sampai ke senja baru reti nak balik rumah mak tok dia…main tak sudah2 ngan abang and kakak yang rajin nak melayan. Best friend dia si Alya and kakak Fika. Anak2 jiran my mum……tahan betul kalau main…..jerit balik makan pun dia buat tak tahu jerrrrr………geram aku….tp biar lah….biar dia rasa suasana kampung sesekali balik Tenggaroh….kalau kat Kluang….terperap 24 jam kat dalam rumah jerrrrrr
Diam tak diam……si Aiman dah nak masuk sebulan…eh…dah masuh pun……..and ini 2nd time mama long dia balik jumpa dia……..gerammmmm ooo ngan anak bujang nie……sebulan berat naik 1kg ++…now dah 4.8kg……kerja dia tido bangun celik mata nak nenen, tido balik…….mana ler pipi tu tak melayut Aiman sayang oitttttt……………….rambut kemain lebat lagi…..yang tak tahan tu…ala2 curly gitewww…ngikut rambut atuk mashadi dia ler tu……tak pun ngikut rambut arwah atuk jantan kitaorg…….

kemain lagi tengahari….lepas nenek….ummi dia dah kepenatan melayan dia…..pi tido…Mama Long dia take turn jaga dia….adoi ler Aiman….tersengguk Mama Long mendodoi awak….tak gark tido2……Mama Long plak mata dah nak layu……..tetiba dia berak…..ha haha….mmg saja bagi Mama Long dia kerja lebih sikit ler petang tu kot yerk……upah jaga Aiman yerk…takpe…Mama Long tak kisah punnnn……

Mulut copong cam anak burung….gerammmm ooo…rasa nak geget jer muncung tu….

Lepas dia bagi upah…..bagi susu balik…..tak gark tido….last2 Umi dia bangun…bagi nenen…..kejap jerrrr lelap lena tak mnyedarkan diri.  Betul2 anak Umi ler..nak ngempeng jer ngan Umi yerk…….nanti Umi awak dah naik kerja….tahu ler awak duduk ngan Mak Tok plak…cium bau Mak Tok plak erkkk lepas nie.

Rambut yang kemain hitam lebat ….jelesss ok.. Batrice takde pun rambut camnie…….

Advertisements