>Lepas kelas music Batrice terus gi bandar kluang……cam biasa lah kan.

dah lama aim kedai perabot nie…tp asyik terlupa jer nak pergi….kedai jer belakang Kluang Mall tu jer…..nampak cam biasa2 jer pun kedai nyer…tp ada something yang buat laling hubby aku terpikat nak pergi kedai2 tu…ingat lagi entry survey2 lagi masa baru balik dari kursus di MPM bulan 11 lepas. Before tu pun ada gark buat survey2 perabot kat kedai finotti kluang.  Tp time tu survey 2jer lah pun…

Selain tu…ada gark we’ll survey2 kedai perabot kat JB and BP time bulan 12 lepas…tp yang tu aku tak buat entry lah kan…rata2 pergi design sama jer….aku kan ada ckp yg hubby aku suka design ala rotan.  Ala2 bali, klasik design…tp takde ler klasik sangat kan..coz’ rumah aku nanti, deco takde ler nak ala2 klasik…nak ala2 modern tapi klasik..camne tu….

So, tadi….akhirnya we’ll tergerak hati lagi nak singgah kedai perabot tu….pusing punya pusing…belek punya belek…akhirnya dapat gark perabot idaman hati laling hubby aku…aku nie tak kisah sangat bab deco2 rumah…tp laling hubby aku tu ada cerewet sikit…kalau ikut aku, baik aku ambil leather punya….tp bila tengok yg nie….hurm! not bad gark…and yang penting harga still dlm budget kitaorg.

Amacam! cun tak?…….coz’ kusyen tu warna HIJAU…makanya rumah kami nanti hall akan ala2 kaler hijau gark ler gamaknyer……takpe…small matter lah…..

Memang payah nak cari design camnie kat area johor…..or maybe we’ll yg takde rezeki nak jumpa kat tempat lain. Tapi kat Kluang nie, habis sumer kedai perabot kita orang survey…..tak jumpa yg mcm nie….ada 1 kat Court tp quality tak memenuhi standard/piawaian kami……yang nie, just nice…..quality and still under budget.

So…tadi terus bayar deposit..coz’ tak byk cash banyak….mmg tak plan pun nak tengok2 perabot hari nie….so, Isnin or selasa baru buat full payment. CASH. ha ha ha…yup….we’ll mmg tak guna creadit card…so, everything yang nak di beli harus ler beli guna tunai……..so, bila plan2 mengejut camnie……mmg tak boleh nak terus bayar habis ler…..ada takde, byr deposit dulu…takut nanti dia jual kat orang lain kan…..

Sambil2 tu aku survey set bilik tido…..utk master bedroom. He he he…kalau ikut hati….semua nak berganti….tp kena lah ikut $$$ yang ada dlm poket tu kan. Belanja ikut kemampuan…bukan nafsu…..

gorjes ok set bilik tidur yg nie……complete set RM3400. Katil + Tilam, drawer 6 pintu, meja solek and stoul. Murah seeehh……tapi tak boleh nak boleh nak beli sekali harung kan….1 by 1 kata laling hubby aku. Ada rezeki nanti, beli yang nie plak…tp mmg aku dah aim yg nie……kena kumpul duit nie..!

About rumah kami. hurm…..dah almost 3 bulan lawyer uruskan urusan tukar nama antara bank and developer.  Yelah….coz’ rumah kami nie rumah lelong…so, dia punya step tu panjang sikit dari step korang beli direct dari pemaju.  Tp harap2 b4 raya dpt ler masuk rumah baru.

Hurm…….banyaknyer $$$ kena keluar nak masuk rumah baru

1) kabinet
2) renovation kat dapur
3) renovation utk balcony atas
4) peralatan rumah lagi

hurmmm…..menabung jgn tak menabung!