>seminggu gark ler aku mencari jagung….selalu tu otw balik tu…lepas dari round about Mardi…ada ler gerai2 tepi jalan tu jual jagung, tembikai, nenas kat tepi jalan tu….tp minggu lepas xde ler plak…agak nyer coz’ everyday hujan….depa syok duduk rumah petang2 ngan family kot.

but……..petang jumaat tu….akhirnya tercapai gark cita2 aku nak makan jagung….takat nak beli kat pasar malam tu boleh…tp kali nie….nak jagung yg di rebus sendiri. ha ha ha….lain macam plak erkk…..so, hari tu…..singgah ler…abg tu jual selonggok RM10…tp ada banyak ler kan…setakat makan 3 orang….tak dan nak menghabiskan…makanya aku minta abg tu separuh jer dari selonggok tu….jadi ler…byk gark ada ler 7 batang kalau tak silap.

Balik rumah, panaskan lauk……goreng ayam…masak nasi.  Sambil2 tunggu nasi tu masak…aku  mengerjakan jagung2 nie…….fuh, feeling dia tu….cam tak sabar2 nak tunggu jagung tu empuk.

siap sumer…..makan jagung dulu baru makan nasi. sedappp wei…….panas2 tu sapu marjerin /butter…..ala2 lemak masin gitewww……….nak2 time sejuk2 kan…..lepas makan jagung, solat sumer….baru ler dinner anak beranak ngan ikan duri asam pedas, kupang goreng berlada and ayam goreng. Simple menu untuk dinner.