>morning uol’s…..wah gitew…..

btw…dah lama dah nak up entry pasal make up nie…..tp i bukan ler profesional sangat kan….setakat make up untuk diri sendiri jer pun…..tu pun…..lite2 jer ……

so…amacam…ok tak….before and after…..ha ha ha…..zana takde pergi class make up mana2 …tp suka tengok make up orang lain…and try and error kat mata sendiri/muka sendiri…jadi tak jadi belakang kira….teringin sebenarnya nak pergi make up class…tp biasalah…selalunyer yurannyer tu bukan sikit2….mahal gark kan……so, terpaksa pendam dlm hati…….tengok ler kot ada rezeki terpijak nantikan..nak gark pergi make up class…

lately suka pakai eyeliner ala2 cat eye………..nyiauuuu……..sometime menjadi, sometime tak jadi…..

kalau dulu2…pakai eye shadaw cukup 1 warna jer…….main tepek jer kat mata tu….tp alhamdulillah…now , dah ok sikit…dah pandai nak guna 2 kaler..and sedang try and error blending 2 kaler tu…..lagi satu..kalau dulu2…if pakai dua kaler pun….main tindih2 ala kuih lapis tu hah….ha ha ha…..janji nampak 2 kaler….so, now, kira ok ler kan…..amacam…dah ada improvement tak…..ha ha haha

yang nie combination colour gold and hitam…..btw kat situ ada 3 kaler sebenarnya…..kuning + gold brown+ hitam….

 
yang nie plak 1 kaler jer….biru…tp blend antara biru cair and blue black…..
and
teringin nak buat make up mata cam gambar kat bawah nie….cun kan dia blend kaler2 dia tu…..nampak smooth jerrrr….tp if utk pergi office tak sesuai kot..nampak cam melampau sangat ler plak…..if nak ker majlis2 kenduri kendara ke…..baru ler meletup…kalah pengantin u…

thru mr google….some technic yg boleh di gunakan utk make up mata korang…ikut jenis mata ler….