>

Genap setahun pemergian arwah Mak Ngah….and today 1.1.2011….pak ngah bertemu jodoh dgn Mak Ngah baru. Ajal maut, jodoh pertemuan di tangan Allah……kan….sekurang2nya…ada jugak yang jaga makan pakai dan keperluan Pak Ngah lepas nie……moga jodoh Pak Ngah & Mak Ngah berkekalan hendaknya.

just simple majlis….jangan tak tahu…pengantin yg masak utk menu hari tu yerk…ada ikan mayong asam pedas, ayam masak merah, daging masak kurma, dalca, rebung masak lemak and nasi jagung…meriah ko….mana nak jumpa pengantin sendiri yang masak utk majlis dia sendiri…Pak Ngah aku jer yang buat…..sodappp plak tu.

Phewwwitttt….he he he he..comel plak Pak Ngah aku posing manja gitewwww…orang lama ler katakan.

Btw….Pak Ngah & Mak Ngah bertemu jodoh melalui radio JohorFM…both kira aktif ler ngan aktiviti2 johorFM…aku pun tak sure sangat ler…..depa nie ada nama samaran ok kalau call dj2 JohorFM tu…Pak Ngah aku = Tok Mudim and Mak Ngah = Mama Rock and now sudah tukar jadi Mama Mudim…ngeh ngeh ngeh ngeh….cinta orang2 lama nie…sekejap jer…takde nak tunggu bertahun2 kan…kenal dua kita bulan terus selamat di ijab kabulkan….amin….senang mcm tu..lagipun masing2 dah puas makan asam garam kehidupan.

Alhamdulillah…even tak semua….adik beradik mak aku tetap memeriahkan majlis.

and….bagi change tuan rumah interframe erk kat penghujung entry…auw!…..

Advertisements