>

lepas bertungkus lumus kat dapur paginyer…petangnyer plak….bertungkus lumus kat shopping compleks. Shopping barang2 sekolah Batrice….alahai…dah nak masuk sekolah rupanya anak dara aku…cam tak caya plak…….

coz’ tadika kemas tak sediakan baju…so, kena cari seragam utk dia….beli 2 pasang….murah jer pun….rm20.90 sepasang……cukup kot 2 pasang dulu…kot2 nanti tak cukup….kita top up lagi erk….kemain dia berposing ngan hasil shoppingan yg tak seberapa tu…

lepas tu…gi isi perut dulu kat McDonald……aku order prosperity burger….sejak dia keluar…baru 2 kali aku makan prosperity burger nie…fuh……sodap nyerrrr………while budak kecik tu aku order set nugget jer…..

plus menan…..malas nak beli kiddy meal…beli asing2 nie jer pun..RM3…ok ler kan….

Dah isi perut….isi minyak..charge batery baru ler pergi mengukur shopping complex cari barang2 dia…fuh….setiap shopping complex yang ada kat kluang nie aku masuk…….padahal bukan nak cari apa pun….cari kasut, beg and stationery dia jer……

yang jadi masuk sumer kedai tu…coz’ cari kasut dia…kaki tu comel banget cam kaki model mama dia…payah sungguh nak cari size dia….plak tu shopping last minit..so, balance jer lah yang tinggal…tp nasib baik ler dapat gark….

Bila sumer barang2 dia dah settle…..aku pun dah tak larat nak mengukur shopping mall tu…moh balik…..tp kita singgah dulu rumah nenek…..melayan si Yaya, Akib and Soffiya….sumer cucu2 pak ali pakat berkumpul kat rumah nenek hari nie……

yeee….ini dua orang anak dara akan pergi sekolah sama2…………..ada geng ler Batrice kat school nanti….jangan ler hendaknya bila ada geng dia asyik dok nak main jer……bukan leh caya nie….hope bila ada geng…dia lagi syok nak belajar hendaknya.

Tahun nie…..gamaknya MIL aku tak cukup tangan ler coz’ sumer cucu pakat duduk rumah dia….he he he…Batrice for sure ler kan…since keluar kenal dunia nie…mmg nenek dia yang jaga….while Yaya & Akib plak…..coz’ Pak Ngah balik tinggal kat Kluang while dpt kerja baru…..makanya dua budak comot nie pun ngikut duduk ngan nenek…..si Soffiya plak…..makcik yg selalu jaga dia tu husband nya tak sihat…maka, alternatif lagi…nenek gark ler yang jaga…..meriah ler….tu belum lagi bulan 3 nanti….keluar sorang lagi cucu pak ali….dah ala2 mini nursery ler rumah nenek…….sumer pakat kumpul rumah nenek…he hehe..makin seronok ler Batrice….coz’ ramai kawan.