>Ngam2 aku parking kereta……….E-boy and Yus tengah berarak.  Nasib baik sempat……….so, sempat ler aku snap2 pics diaorg dlm persalinan serba PURPLE nie.

fuh…….kemain haus pengantin lelaki……..sampai setengah gelas dia minum air masak tu…..nasib ler di tinggalkan sikit utk pengantin perempuan.  Tak sure tempat korang ada ke tidak…tp selalunya, belah family kami…….majlis bertandang mcm nie………b4 pengantin melangkah masuk rumah……….di beri minum air…kengkonon biar pengantin tak gementar ler….tp yg benarnya…sian pengantin berjalan berarak tengah2 panas buta kan……

sempat ler si Yus minum seteguk dua belen air dari gelas tu………nasib tak di habiskan terus di Eboy. keh ke hkeh

and pemandangan biasa dalam keluarga kami ……..majlis sambut menantu………sure ada drama air mata..nak2 MIL aku…..betapa terharunya kami menerima kehadiran ahli baru dlm keluarga besar kami dengan penuh keikhlasan. Chewah……..

and………baru ler duduh segak dan manis di pelaminan.  Chewaaah…………..concept pelamin rumah pengantin lelaki….ala2 taman dlm rumah………….simple but bila dlm gambar nampak gah jugak.

this is adik beradik, anak sedara & mak e-boy merangkap makcik and sepupu2 belah laling hubby aku.  Both adalah mak buyung……..murah rezeki depa…………….next year……..tambah lagi ler anak buah belah hubby aku.

Makan berdamai time.  Sumer lauk pauk adalah hasil tangan my MIL and my makcik.  Bergotong royong.  Sedapppp ooo…………..siap import special chef.  Auntie aku ………..kakak kepada ayah mertua aku…..so, merasa ler lauk makan berdamai2 ala chinesse style gitewwww.

Cake cutting………………..

Anak dara aku………balik tu mmg dia dok meragam jer lah…….dah penat and badan dah start panas balik. Makanya ku tinggalkan dlm rumah ngan Mak Tina dia. Senyap tak senyap tertidur.  Biarlah kan…sian anak dara aku penat. Kejut nak bagi makan kek pun dia tak larat………..sudahnya kek aku passed ke mak andam…..teringin kataya.

While pengantin perempuan dok posing ngan official photog……….aku snap pic pengantin lelaki dok termenung panjang……ceh, takde ler…………..gambar ini sekadar lakonan jer………..amacam? ada talent jd photog utk wedding tak…….ha ha ha ha………berangan di situ…..

this time………….ada lucky draw……..hadiahnya biasa jer…….barang2 plastik.  Ini Busu……kemain sibuk menguruskan hal ehwal lucky draw….dia yang cabut…dia yg bagi hadiah..nasib baik bukan dia jugak yg umum no lucky draw…kalau dia sapu bersih semua……..melopong ler DJ hari tu.

and…………buat Yus.  Selamat Datang ke keluarga besar kami.  He he he…….

ha ha ha……………….laling hubby aku ntah kali ke berapa dia melantak.  This time…dah hujung2 kuku majlis…….lauk nagka + kaki ayam masak lemak pun dah tinggal serdak2 jer……….aku cukup sekali pagi tu makan……….tak dan perut kekenyangan ngan air coz’ cuaca panas.  Nak2 dpt air mata kucing sejuk lalu kat tekak………mmg berulang2 ler pi ngulur cawan kat tukang jaga air.

Alhamdulillah……….selesai sudah.  Lepas tu……….aku ngan Batrice tombang 2 hari kat rumah.  Hu hu hu….cuaca panas sangat kot!