>weekend yg sangat memenatkan….sampai aku pun naik demam berjangkitan ngan Batrice…penat punya pasal pun iya jugak.

Sabtu – 11/12/2010 e-boy, sepupu belah my hubby bernikah.  Alhamdulillah…akhirnya…sampai gark jodoh si e-boy nie…..umur dah 34 tahun baru sampai seru.

Time nikah aku tak pergi…ngan Batrice yang tak sedap badan…..muntah2nyer….panas nyer…so, masa sanding jer lah aku munculkan diri….i mean, majlis belah perempuan…ngikut menghantar pengantin lelaki.

That time…even badan tak berapa nak sedap lagi…tp coz’ jumpa kengkawan….terus sihat wal’afiat……

e-boy yg tengah nerves nak bersanding….he he he he….

The Pelamin…..sangat2 cantik…….hidup and berseri2.  Tp…coz’ rumah pengantin perempuan hall nyer kecik…so, i think sangat tak sesuai…but, if dia buat kat veranda…….sure lagi cun….pelamin nie besar…so sebab ruang tak berapa nak cukup…..jadi bentuk V sikit…tp mmg cantik.  Laling hubby aku pun tak pernah2 nak puji boleh puji pelamin nie cantik…bunga nampak mcm bunga real…tak sure if betul2 bunga real coz’ time nie aku mmg tengah sibuk ngan Batrice.  Rombongan nak masuk pengantin nak bersanding…time tu ler dia batuk tersedak2 sampai muntah……ngan cuaca panas nyer….and 1 more thing…if baju pengantin tu ambil yg kaler menyerlah sikit sure lagi cun kan…tp apa2pun just my opinion jer lah……..dah pengantin nak kaler tema putih silver gitew…so takkan nak pandai2 suruh pengantin tukar plak kan…tp nice ler……

Pengantin perempuan. Yus……solek pun nice…..nampak moden ngan diamond 3 ketul kat mata tu.

Pengantin lagi – E-boy. Muka nerves tak habis.  Tp e-boy nie mmg kedekut nak senyum…camtu ler muka dia……org buat lawak pun gelak sikit jer…pastu buat muka blur dia…

our small family.  Tak cukup courum lagi sebenarnya coz’ adik beradik pengantin pun cuma 2 orang jer yg ngikut..mak buyung 2 org ngan sorang adik lelaki tak ikut.  Mak & ayah pengantin pun tak ikut menguruskan hal2 kat rumah coz’ ahad tu majlis belah lelaki plak.  Yang ikut pun just sedara mara jer…mak2 sedara……sepupu sepapat……and makcik2 sedara…tu jer…org kampung takde yg ngikut hantar.  Bukan jauh mana pun…….kat ayer hitam gark…..rumah pengantin lelaki kat tg sembrong…while rumah pengantin perempuan kat sebelah petronas ayer hitam jalan ke batu pahat.  Soo dekat……..

Btw………SELAMAT PENGANTIN BARU buat e-boy and Yus.  Moga rumahtangga kalian berkekalan hingga ke akhir hayat dan di kurniakan cahayat mata yang soleh dan solehah. Amin