>

xtvt 1 muharram. Shopping barang2 dapur kat Kluang Mall.  Then ingat nak tengok wayang…lupa plak yg all pusat2 hiburan termasuk panggung wayang tak buka kat johor nie…….so….tak dpt ler nak tengok citer Narnia plak……next week ler gamaknyer…

bab pergi ambil troley mmg serah kat dia….laju jer cari…..kejap jadi tukang tolak…kejap karang dia dah duduk bersidai dlm troley tu….better than dia minta dukung ngan aku. x larat weiiii tak larat……..dekat2 15kg dah.

wokeh…my nak citer….secara kebetulan…………betul ke idak term NILAI HEBAT nie di guna pakai………
yg aku perasan 1 barang jer lah..yg lain2 malas plak aku nak check coz’ kebetulan time nak beli ubat gigi nie…dok banding2 kan harga antara colgate ngan darlie nie…….

Colgate toothpaste 250gm – rm5.80 kan sekotak……..

tp masalahnya….naper bila dua kotak di gabungkan jadi rm11.90? bukan ker supposed rm11.60 sahaja. Cuma korang kali ngan…1 kotak 250 gm = rm5.80 x 2 kotak = rm 11.60 mcm mana plak utk NILAI HEBAT nie…harga dia lebih 30 sen…mmg betul2 hebat ler kan nilai dia…menipu ok………nasib ler aku belek2 tadi…kalau tak ngan aku2 sekali tertipu.

Nilai hebat ler kengkonon.  Cuba korang kira erk….if dlm sehari dia mampu menipu 300 org ngan term NILAI HEBAT nie….pi kalikan 30 sen tu ngan 300org……berapa byk dia untung…..penipu besar secara terang2an sungguh……meh aku tolong kirakan.

30 sen/ org = if sehari 300 pembeli = rm30/sehari
x 14 hari (3 – 16/12/2010) = rm420 utk satu jenis barang sahaja
wah wah wah….tak pasal2 ko untung rm420 erk utk satu barang……

pandai betul korang kan…..

sebab tu sekarang…kat2 mana2 pun…lepas bayar aku sure check balik list barang2 yang aku beli.  Bukan apa, kadang2..harga yg diaorg pamer tak sama ngan harga yg di key in kan….nak minta pulang balik duit bukan senang……berjam gark menunggu……..coz’ benda nie pernah jadi kat aku…so, korang pernah tak jadi benda2 mcm nie?