>

balik dari majlis kawen kawan2 aku tu……sampai rumah pukul 5 pm ++…..selak2 paper……sekali laling hubby tanya..nak gi tengok Rapunzel ke tidak? aku jawab ” ikut suka ler”…terus dia call Big Cinema Kluang Mall booking tiket utk pukul 7.30 pm nanti…..senang…tak yah beratur2…call jer terus.

Sampai2 jer terus check tiket…laaaa…time booking tu ada ke tak info yang Rapunzel sumer tiket 3D punya….so, sempat ler bertekak laling hubby aku ngan si tukang jual tiket tu….ha ha ha…dia bukan boleh….silap sikit jer mula le dia nak jadikan modal tak lawan mulut…tp sebab aku pi jengah…..baru ler ok….tak pernah tengok 3D…so…aku ckp ok jer kalau tengok….bayar mahal sikitler……and…selalu tu, kalau tengok movie…Batrice mmg we’ll tak beli seat…duduk menyelit kat we’ll……ambil couple seat…tp sebab 3D nie…spec dpt ikut berapa seat kita beli…makanya…kena gark ler beli seat utk dia…walaupun tak duduk pun….so..total utk 1 – couple seat and single seat + 3 spec 3D = RM44.  hurm….mahal gark erk…tp…nak try punya pasal…ok ajer…….

Mmg tak rugi ler tengok Rapunzel nie…even jalan citer tu biasa2 ajer….tp kelakar ok…….
si kuda nama Maximus nie mmg kuda paling kelakar abad nie…tak tahan aku tengok kemain lagi dia berdendam ngan si Ujin  atau nama samaran dia Flynn si pencuri nie……ha ha ha……giler kelakar arrr…….last2..jadi kawan baik…sbb apa boleh jadi kawan baik? korang pergi ler tengok sendiri…….baru puas hati..tak aci arr kan kalau aku citer kat sini

then si Pascal hijau nie pun boleh tahan gark peel dia….kawan baik si Rapunzel…..hik hik hik…..comel ok. Batrice ckp nie KATAK…..ada gark ler rupa katak tu kan..ngan kaler hijau dia tu.

Rapunzel….sapa tak tahu…citer tentang anak raja yang di culik oleh ahli sihir dan memiliki rambut ajaib yang berwarna keemasan..and..sangattttttttttttttttttttt panjang. Giler kentang panjang rambut dia…….part paling best…..giler tegap kuat rambut dia…nak jer aku tanya dia pakai syampoo apa coz’ takde pun gugur ke putus rambut dia.  Aku yg rambut tak berapa nak panjang nie pun pening tengok sana2 sini gugur…..

part paling best bila diaorg tengok lantern nie………terkapai2 tangan si Batrice nak sentuh lantern2 tu sumer…comel ok….terkekeh2 aku tengok kan tangan dia….bukan takat Batrice..aku pun rassa cam nak sentuh2 jer rambut si rapunzel tu……cantik giler…lembut giler kelihatannya…….

kesimpulannya : pergi ler bawa anak2 korang tengok…confirmed depa khusyuk and tawadduk tengok citer tu sampai habis…..

cuma aku sikit tak puas hati ler ngan Spec 3D tu……yelah…..byr dah ler mahal (RM5 – utk spec tu sahaja) then…utk bebudak yang selalu tu tak payah beli seat terpaksa gark belikan seat walaupun tak duduk (pembaziran) semata2 nak dptkan spec 3D  tu end up……spec tu besar…melorot2 jer kalau si Batrice pakai. Tension aku…..sepanjang tengok movie…aku kena pegangkan spec dia tu….kalau tak pakai ….sian plak dia….tak real plak apa yg dia tengok tu..lagi pun dah bayar kan….. tu belum si Batrice ngadu sakit kat hidung coz’ spec tu kan besar, berat plak tu…..so, tekanan utk hidung dia…nasib ler hidung tu ada mancung sikit..ada gark tempat nak bertenggek spec tu…

kot2 ler lain kali bagi ler spec 3D tu ikut size bebudak kalau bebudak ada…….nak2 citer kartun camnie..sure 90% yang masuk tengok bawa anak….alahai……tp nasib baik best! takde ler…makan hati sangat.