>

…..keluar dari Zoo Melaka ..jam dah tunjuk pukul 6.30 pm. Tp perut masih kenyang…so, decide makan ikan bakar area2 umbai jer lah…..nak ronda2 bandar Melaka pun dah tak larat dah aku…..Budak kecik tu pun..masuk kereta….buatkan sebotol susu…wassalam tido kepenatan.

Memula ingat nak makan kat Restoran Terapung tu….tp terkena sekali tak sedap and mahal…makanya..we’ll pergi ker restoran seafood yang sebelum restoran terapung tu…Medan Ikan Bakar Pernu kot kalau tak silap. We’ll makan kat Gerai No. 1.

Air kelapa for me…en laling hubby order air teh ais…….ha ha ha….pakat kongsi dua org ngan Batrice.

Cam biasa ler kan….mesti jumpa Nasi Lemak…not bad gark ler Nasi lemak dia……makan sorang sebungkus.  Ntah erk…bila penat nie agaknyer perut tak larat nak makan…..lapar tu mmg lapar…tp nafsu nak makan tu takde……buat jamah2 jer lah….sambil2 suap kan ke mulut Batrice.

we’ll order tak banyak…pepahat, ikan caru and sotong…..pepahat tu gara2 kemain sedap lagi si LIEYA makan…..nak gark try…..aku suruh masak sambal jer…..try pun tak byk…dlm sepiring jer pun…hurrm…tak kena ler ngan tekak aku..coz’ terasa mcm pasir2 plak….maybe dia tak reti masak kot….
*** pepahat sambal.  Failed di tekak aku.  Rasa mcm ada pasir halus2 plak***
*** caru bakar sambal.  Yg nie sedap…cicah ngan sambal kicap dia…..yummy ***

Tukang bayar…..semangat makan……..caru tu sorang sekor…..jadi ler….bukan lapar mana pun…sat lagi order bebanyak tak habis.  Aku aimed ketam…..penat dok jeling2 manja kat laling hubby aku hantar isyarat….tp dia buat boo layan jer……cit! kedekut……mahal gark coz’ sekilo RM46. Mau sekor jer dah cecah sekilo kan

After 10 minit mengadad ngan khusyuk dan tawadduk nyer………licin.  Laling hubby aku siap sound suruh ambil gambar…keh keh ekeh….nampaknyer dia makin memahami jiwa wife dia as blogger…..kalau boleh…pakai selipar pun nak snap gambar…..
Iskh …tak boleh jadi nie…..tak memenuhi citarasa tekak aku and kempunan nak makan ketam.  Gaji nanti nak makan kat Senibong ler…..