>

….Ahad……we’ll satu family, me, my mum, my dad and my adik berkonvoi 2 kereta ke Banting nak menziarah si baby comel Aliesya.  Orang yang paling excited nak jumpa baby sure budak nie…..tak sudah2 tanya bila nak pergi tengok baby Ayunnie….

he he he…btw…..baby Ayunnie di panggil baby Aliesya….coz’ mama dia suruh panggil Aliesya…so, kita ikut aja lah kan…….nampaknya, cucu mak tok & tok ayah..tak lari dari di panggil SYA tu…batrisya & aliesya…

kita tunggu baby pak ngah plak keluar…….

sampai Banting almost pukul 1 gark ler…..sepanjang perjalanan……Batrice naik kereta ngan Pak Ngah and Mak Tok dia…..dia kalau dah jumpa Pak Ngah dia…….mmg terus lupa mama papa…tp bagus gark…lama dah tak feeling naik kereta berdua2an ngan papa dia kan…hik hik hik…so, boleh ler ambil kesempatan….kalau tak tu….ada jer tukang kacau.

Bila dpt jumpa baby Aliesya…waaaa…………geram sangat2 ler…..kalau boleh sepanjang masa nak mengadap dia…………..tido jer kerja nya……..rambut lebat…mata sepet……ada kuning sikit…tp tak tinggi sangat….ok ler…..yang penting…senang sungguh ler jaga minah kecik nie……geram aku…..time tido tu…buat ler apa pun kat dia…..selamba jer muka takde perasan….bunyi pun tak……tp sekali nangis…hah! kelam kabut mak long nak  handle dia….

*** shomeel……dia bg 1st smile kat mak long dia ***
*** rambut lebat…hitam, lurus and halus ***

*** time yang di tunggu2…memasing tunggu dia buka mata…susah benar nak tengok dia buka mata….confirmed sepet cam mama and papa dia.***

*** kecik2 dah pandai….hik hik hik….NO CAMERA PLZ mak long ***

*** bila start keluar suara…kelam kabut orang nak handle dia…..1st time jumpa dah bagi mak long dia hadiah…syok jer dia memancut..nasib baik ler baby gurl…kalau baby boy…wassalam mak long awak ***

*** gerammmm…………..nak baby nak baby nak babyyyyyy***

and…………kakak Batrice yang pantang nampak Baby…kerjanya nak berkepit jer……sikit2 dia kiss baby…..amacam…..? ada tokoh jadi kakak penyayang tak?

Terserlah sifat seorang kakak kan…takpelah kakak…kita doa sama2 yerk moga ALLAH kurniakan rezeki buat mama dan papa nanti…mana tahu kan….and, alhamdulillah………Batrice mmg jenis penyayang ngan baby….takde nak cemburu2 ker kat baby tu…even now, takhta dia ada turun sikit ler…hik hik hik….