>

xde benda nak buat lepas main masak2 kat rumah mak aku last weekend.  Si Batrice pun tengah lena lepas kepenatan main ngan anak jiran sebelah….makanya…tangan pun gatal ler nak pakai inai, nak melukis kat tangan sendiri.  Dulu time aku kawen pun….sendiri yang tumbuk inai. sendiri yang pakai and sendiri gark yang lukis.  So jimat cermat kan……..bukan apa, malas nak membazir dan budget yang terhad.  Al-maklum, baru dpt kerja tak sempat nak kumpul duit dah ngada2 nak berlaki……..makanya sumer benda kena ler buat sendiri…..dpt ler berjimat kan…

.petang sikit….lepas ujan reda…………….ada budak takde kerja…tak pasal2 buat salah ngan mak tok dia.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
syok kan dia main kuch kuch ho tai kat situ………….

sekali patah batang pokok bunga mak tok dia.  Muka ala2 takut berani….dah buat salah katanya.

aku ugut ckp mak tok marah.  Denda dia pegang jer batang yang patah tu sampai batang tu cantum semula….gigih !…keh ke keh keh keh……pak ngah dia pula ada backing dia….ceh!  Datang si tok ayah plak…habis berbatang pokok tu kena tebas…..orang suruh tebas batang yang dah longlai tu jer…..

Next week, cuti deepavali cam nak balik Tenggaroh lagi arrr……………..buat bbq kat tepi tanjung leman pun syok gark nie………laling hubby aku plak nak pergi memancing.  So, kita tengok plan mana yang berjaya nanti yerk.