>

kejapppp jer…dah seminggu dah usia2 anak2 angkat aku nie….si kembar 5.  Dah makin gebu….and semalam balik dari Tenggaroh…5-5 tu dah buka mata……and dah start bising.  Nama? still xde lagi…..apa yerk nama yang aku nak bagi…..kalau bagi kat Batrice..mcm2 keluar dari mulut dia……..

Orang yang paling sayang kat adik2 kembar 5 dia nie….hari2 dok check si kembar lima nie.  si bibu pun naik rimas dah…..kejap2 karang dia curi satu bawak lari ke dpean….selang 2-3 minit nanti, dia pulangkan then, ambil plak yang lain….tekanan kat si Bibu tu…

B4 balik Tenggaroh….si Bibu membuat percubaan memindahkan anak2 dia kat tempat lagi…..dlm drawer tv plak tu….cantiknyer….memula aku tak perasan, tetiba batrice datang sambil cebek2 ckp…bibu dah lari…anak dia tinggal 2 ekor jer………puas ler aku cari……..and..batrice dah start nangis……”echa sayang bibu, echa sayang bibu”…..ha ha ha..adoi ler…….menurun sungguh peel mama dia tau……

Si papa dia asyik ugut nak buang bibu and anak2 tak sudah2…lagi ler sedih minah tu…..protected giler…….kejap2 check bibu and anak2 ada ke takde…..nampak gaya nak kena cari cage ler utk bibu and anak2…….time kecik2 tak reti berak lagi nie ok ler….sat lagi dah besar sikit…dah pandai berak kencing..masak aku nak mencuci hati2……..at least kalau letak kat cage tu…..just cuci tapaknyer ajerrr……….tp tu arr……….tak dpt permission lagi dari laling hubby aku nak bela 5-5 ekor kembar nie…camno!

hurm………..nampaknyer nak kena pergigihkan lagi usaha memujuk laling hubby aku…..aku pun dah jatuh chenta plak kat anak2 bibu nie…….gebu2.

Advertisements