>

taraaaa……….edisi Batrice bergaya lagi…ha ha ha……b4 nie, entry si adik manis cantik anggun bertudung….tp kali nie entry dia posing2 plak sambil muka di conteng2 oleh mama dia atas requested dia jugak.  Btw…that time……aku nie tengah khusyuk melayan program America Next Top Model. Mmg feveret aku……sekali si kecik nie ckp 

“echa nak macam tu mama” sambil tunjuk2 kat tv…tak reti ler nak menyebut nyer tu kan

so…aku ingat dia nak posing2 lagi coz’ memula tu dia posing2 ngan tudungkan….dah tanggal tudung..tu yg aku ingat dia nak posing2 lagi….rupanya sangkaan mama mu meleset sungguh ler……dia nak solek macam model tu….and kebetulan time dia tunjuk2 tu model tengah cun bersolek sebelum photoshooot……siap tarik mama dia masuk bilik nak suruh conteng2 muka dia…..redha jerrr lah

and…..ini ler hasilnya…….see, mood nak bergedik dia sampai….tp tak boleh lama2…tak boleh di push2 sangat….kena slow and steady and biar dia jer yg buat gaya.

pose muka serius….tak tahan tengok pipi dia yg macam terlebih pau tu…..

jangan tak tahu….dia yang requested kaler apa yg kat mata tu…….nak kaler hijau and gold…pandai plak ko macthing2 kan kaler kan kak.

complete set kecuali tidak bermascara coz’ bulu mata dia pun dah boleh tahan panjang…tp sempat dia suruh sepit bulu mata dia kasi lentik….tak berani ler aku nak sepit lebih2 bulu mata tu kan…sat lagi tersalah sepit…tersepit plak kulit mata…tak ke naya gitew….oppss, celak pun tak pakai……bulu kening berpusar kat hujungnyer…..camno tu!

aku tepek foundation SENDATYU TINGGI (besttt oooo….) bedak compact REVLON, lipstik SENDAYU TINGGI, eyeshaday 120 colour MANLY and blusher ESTEE LAUDE….classss gitewwww!

*** half day coz’ mau jumpa loyar lawyer atas urusan penting. Hik hik hik….

Advertisements