>

lama dah tak citer pasal2 budak2 comel our family.  Sumer gambar2 di bawah nie gambar time raya yang lepas…so, dah basi kan…tp takde kisah ler…janji blog di berupdate…..ye tak…

Si comel lote mata bulat nie lah anak sedara no. 3 belah my hubby…no, 4 coming soon insya allah dalam bulan 3. Bertambah meriah ler keluarga kecil kami dgn kehadiran si comel2 ini.  Adik Batrice? hu hu hu…ntah bila lah nak hadir……lama menunggu tapi Allah still tak bagi rezeki buat kami lagi.  Kalau tanya kat Batrice dia nak adik ke tidak? laju jer dia jawab nak…..kadang2 time tengok2 tv kat rumah tu……siap ajukan soalan maut kat aku ” mama, bila baby nak keluar?” wah……..sentap mama ko kan…mentang2 lar perut mama ko nie dah rupa orang mengandung 5 bulan….sedap jer tanya bila baby nak keluar dari perut buncit mama ko erk…yg kat dalam perut mama nie bukan baby…tp lemak2 tepu yang ntah bila dpt di usir.  Hu hu hu hu….so, jawapan pada soalan maut si anak tadi : 

” Echa doa lah pada Allah minta cepat2 bagi baby kat mama & papa, bagi adik utk kakak”

Amacam…syahdu tak ayat aku……so, nanti dia buat2 doa kat Allah, then ngada2 pi cium perut muncit mama dia…..gamaknya mmg dah sesuai sangat ler dia ada adik…dan mmg sangat2 ler dia nak adik yek.  Tu belum lagi dia mengomel cakap bosan duduk kat rumah takde kawan.  Wah…mulut macam Mak Joyah kan ko……so, bila sepupu2 dia balik rumah nenek, makanya..orang yang paling excited sampai tak nak balik rumah tentulah Batrice.

Aloooo……….tokoh kakak penyayang………………and geram sungguh nengok mata anak bujang sorang nie.  Bulat kemain. Raya hari tu, seminggu gark ler dia duduk bertapa kat rumah  nenek dia.  So, dlm seminggu tu, 4 hari si Batrice tido rumah nenek dia…..ajak balik kemain tak nak punya…sampai stok kena paksa masuk dlm kereta pun dia lari keluar nyorok dlm bilik nenek dia…….sentap mama ko! asyik ler sentap ngan anak sendiri….hu hu hu …tak boleh ooo….aku rasa sedih giler bila jadi macam tu.  feel macam anak aku dah tak sayang kat aku…padahal, budak tu tinggal rumah  nenek dia sebab nak main ngan sepupu dia…

Berjejes2 air liur ko kan Syakib.  ha ha ha..nama kemain sedap Akib……..tp sebab sedap panggil Syakib…maka kekal ler nama tu yerk Syakibbbbb……..ya Allah, anak sorang nie…kemain lasak…tak padan kecik…..tak reti duduk diam…..sampai ke bawah meja dia pergi menyelusup.  Dah pandai bertatih2 kat tepi kerusi or meja……ntah berapa kali terantuk kepala…tp relaks jer…takde nak nangis2 …jaga pun senang.  Janji perut kenyang…….mmg budak sorang nie, pantang nampak orang makan………laju jer datang kat kita sambil mulut dok buat ala2 kunyah2…comel ok…….tp tu ar…bukan boleh nak bagi makanan pejal sangat. Baru nak masuk 5 bulan kot time nie…….tp sian punya pasal coz’ dia buat muka lapar datang kat kita…padahal baru jer habiskan susu sebotol….nak tak nak…kunyah2kan jugak ler nasi utk dia…….

bab nak tido mmg sadis……..kena dukung dulu popok2…baru ler dia nak tido…kalau tak dia melalak.  fuh!

Kasih seorang akak….dah sesuai sangat kan jadi kakak…dah ada tokoh dah tu….takpelah, moga2 Allah perkenankan doa kak echa yerk.  Tak pun…mana tahu ada rezeki orang bagi baby kat mama…pun jadi lah…

See, bukti yang budak nie  pantang nampak orang makan.  Time nie Batrice dok bagi cebisan cake span kat dia….kejap2 karang dia datang lagi kat kak echa dia nganga mulut. Kak Echa pun syok ler menyuap si Syakib.

Amacam….tergoda tak ngan saya? ha ha ha…..ada harapan jadi rebutan bila dah besar nanti.