>

……….fuh! mood M sudah datang…….camno nie? nak update blog pun berkira2 nie hah….tp benda byk nak citer kat korang.  Takpelah…..kayuh pelan2 yerk…

hurrrmm……..seminggu dua nie aku rasa Batrice nampak bulat sikit arrrr……….makan lebih ker? coz’ dia nie bab makan mmg berkira sangat2.   Sempat bergaduh dulu ngan aku kalau bab makan2 nie…tp dia kuat susu…..esp bila kat rumah ngan aku….every 2 jam sekali sure dia minta susu ngan aku….lepas tu bersulam ngan air masak sebotol lepas menyusu.  Haah……….sangat2 kuat minum air masak………..

Ahad lepas mengikut rombongan meminang sepupu hubby aku (later errkkk aku citer)……….time makan tu…diam tak diam…sepinggan nasi dia habis makan berlaukkan ayam goreng seketul…..suap sendiri plak tu…lagi ler aku cam “ehhh!…habis plak dia makan” ha ha ha…..bukan apa……Batrice bukan jenis yang nak makan sendiri ngan senangnya……dia suka bersuap…..and bila melihat dia makan habis licin sepinggan tu…rasa kagum ler jugak…sebab selalu tu…lepas 3-4 suap sure dia tolak pinggan cakap dah kenyang.  Kalau kat rumah mmg kena paksa ngan aku………..siap psycho lagi nak bagi dia makan………..

See…khusyuk kan dia makan……..suap sendiri plak tu.

Lepas makan…………khusyuk gark.  Kemain mengadap kak Aina yang ntah terangkan apa ke benda pasal handphone kat dia………tak berkelip2 hah dengar penerangan kak Aina.  Kak Aina tua setahun dari Batrice…tp dari segi size…nampak cam Batrice besar sikit dari kak Aina.  Tinggi pun lebih kurang jerrr……

Sepupu sepapat dia belah hubby ramai ler perempuan………so, bila berkumpul tu baru ler nampak kegegirlan dia….tp kalau belah aku……pulun habis ramai lelaki….so, bila ngan sepupu sepapat belah aku…terus transform jadi “awek cun tp ganas”……..keh keh keh…cam mama dia.!
Next year dia 4 TAHUN.  Tak decided lagi nie nak hantar sekolah mana! …Tadika KEMAS biasa or Tadika GHUFRAN erk?