>

3 hari aku berkampung di MSuite Hotel untuk menghadiri Bengkel Pengemaskinian Pelan Tindakan Pembangunan Wanita Negeri Johor.  Tp yang tu later2 aku citer  yerk…la nie….nak specific citer pasal MSuite Hotel.

Sangat suka dengan biliknya…..besar and luas.  Bayangkan….aku stay sorang2 jer dalam bilik.  Supposed sebilik 2 orang….tp my rakan sebilik tu tak mau stay hotel……duduk area2 johor jer kot……so, dia lagi selesa stay and ulang alik dari rumah…..tp hakikatnya…time pendaftaran jer aku nampak batang hidung dia…….dari 1st day bengkel sampai ke majlis penutup…..terus hilang tanpa dapat di kesan….tp tak kisah ler…not my own bisnes kan……..for me, jabatan dah hantar aku pergi bengkel nie…suka or not….kena gark hadirkan diri. Cedok ilmu yang ada……….seronok gark…ilmu dapat, kawan pun dapat.  Yang penting….dpt release tension lagi………..

1st nite tu….mmg arr………sampai pukul 3 am aku masih lagi terkebil2 tak boleh nak tido……tv aku on sepanjang malam…tp last2 aku tutup coz’ cam bising ler plak………biasa lah kan…feel camtu bila kat tempat lain…….bukan tak selesa….selesa giler….tp ada satu perasaan yang mmg tak boleh nak elok bila tido dlm bilik hotel sengsorang……nak2 bilik besar plak tu……mcm2 melintas kat dlm kepala hotak nie.  Kesannya….esok masuk bengkel…..mata cam nak kena pacak ngan batang mancis baru boleh buka…….ingatkan aku sorang mcm tu…rupanya member bilik sebelah pun sama.  Tp serius….ramai peserta bengkel yg duduk 1 bilik seorang………

2nd nite……….aku dah usung laling hubby and batrice join tido sekali.  Yelah…alang2 dah duduk sesorang…duduk free plak tu…..apa lagi…aku hangkut ler laling hubby aku temankan……..petang jumaat, minah kecik tu sampai…….aku still @ bengkel lagi…so, papa dia dok melayan dia main @ pool……seronok ler sampai gigil2 kesejukan.  Masuk bilik dia layan main air dlm bathtub plak……tp serius…aku suka bath tub dia…….bersih and ada ciri2 keselamatan.

Batu putih hitam kecik2 tu…….di lapis ngan plastik tau….so, xde ler bimbang kot2 terhantuk or what so ever kan…….risiko nak tergelincir pun kurang ler sikit coz’ tak licin……so, mmg syok ler si kecik nie layan mandi kat bath tub tu…………aku biarkan jer dia main sorang2……tapi kejap2 aku jenggah gark ler……takut gark kan something happened.

Dah puas mandi, aku tinggalkan dia ngan papa dia lagi…coz’ malam last tu ada majlis penutupan. Lepas majlis penutupan, we’ll keluar gi bandar JB…cari makan….and pusing2…..ingat nak bw dak kecik tu gi funfair kat dataran Danga Bay tu…..tp coz’ papa dia tak sedap perut….terpaksa ler di cancel kan…….

….he he he he…gini ler gamaknyer kalau papa dia yang carikan baju….main ikut sedap tangan dia ambil jer.  Baju oren kain pink…..hu hu hu……tu jer yang ada….so…bantai jer lah..