>

Raya ke-3 we’ll balik Tenggaroh.  Tapi satu gambar pun takde…supposed on that day…aku ada xtvt reunion ngan kengkawan sekolah @ Tanjung Leman……..tp tak berkesampaian…sampai Tenggaroh pun dah almost 6 pm…..sure kengkawan sumer dah balik……rasa terkilan gark…tp nak buat camner…gerak dari kampung dah lewat…….tersangkut kat rumah nenek belah ayah…….dah singgah takkan sekejap plak kan…udah ler makin jarang nak balik rumah nenek…so, gagahkan jugak ler tunggu sampai makan tengahari.  

Raya ke-4…..mmg dah plan ngan my mum beraya ke rumah makcik pakcik. Konvoi 5 buah kereta dari Tenggaroh…..aku sekeluarga jer dah 3 buah kereta coz’ memasing bawa kereta sendiri.  Cik Salmah & Paklang satu family join……..so, meriah.

1st destinasi kami, Bukit Easter.  Rumah cik Besah.  Kakak my mum. Cik Besah jamu kami ngan mee hoon sup. Yang paling best………..ada buah mangga muda cicah sambal colek…..pergh…memasing makan tak pandang kiri kanan.  Nak2 ipar aku yang tengah ngandung tu……

Batrice, memula tumpang Mak Tok & Tok Ayah dia……..sampai simpang Tenggaroh, dia menumpang plak kereta Pak Ngah dia……lama tak jumpa NgaNgah dia……so, bila dah jumpa camtu ler dia…terus lupa daratan kat mama and papa dia……pic bawah nie, Batrice with Nana.  Anak sepupu aku. Susah betul nak tangkap gambar depa nie….Nana jenis takut orang sikit…..

Batrice bersama Pak Ngah and Cik Adib dia.  Next year…jgn harap ler ko nak bermanja2 ngan Pak Ngah lagi……baby cik Adib dah keluar , takde sempatnyer Pak Ngah & Cik Adib nak melayan kamu.  Sekarang nie, manja ler puas2…….

Dari rumah Cik Besah…we’ll gerak ke Felda Sening plak.  Rumah Pak Long aku.  Hah…time nie aku dah drive. Laling hubby aku dah muka poyo nak demam.  Dah start pening2 kepala……….aku pun, takkan ler sampai hati nak biarkan dia drive dlm pening2 kepala tu kan……

This is my cousin.  Muda setahun dari aku….tp anak dah 2 orang…..dua2 hero. Dua2 badan bagai di pam2 padahal…dulu muda2 dua2 slim cutting ala 36-24-36……la nie…hu hu hu…bak kata Nabil : LU PIKIR LER SENDIRI.

and…..ini antara cousin aku yang perempuan. Yang tiga kat atas tu still single lagi…tp yang baju kurung biru tu single but not available yerk…..insya allah bulan 4 – 6 tahun dpn naik pelamin.  Ingat lagi entry 1st time aku solekkan orang….hah, dia ler…..time tu dia bertunang…Biru gark….peminat tegar biru gamaknyer ko Uda.  Tp kan….walaupun kami berdua (Yana & Me) dah kawen…rasa cam kami plak yang lebih cun dari mereka2 yang single tu…auw….terpancar aura gitewww….

Raya ke-4 nie, byk sikit gambar………..almaklum, bila reramai nie…mood nak snap sana snap sini mari……..and budak kecik nie pun ala2 sporting bila suruh pose.

dan bermula ler sessi posing anak beranak…..ahaks…..

B4 gerak dari rumah Pak Long aku, sempat ler snap @ Gazebo nie bersama Cik Salmah & Cik Sukarno. Cik salmah adik my mum yerk..and merangkap mak kepada Yana and Uda.

From rumah Pak Long, convoy reramai ke Pasir Gudang plak. Destinasi terakhir.  Rumah mak usu aku.  This time, mak usu aku sajikan ngan mee goreng, ayam goreng kentucky buatan sendiri, sayur labu masak lemak, ada sup and ikan kering goreng.  Wallah……makan ayam goreng kentucky tak hengat2 memasing…..nak2 time tu maksu baru jer goreng…panas2……fuh..berketul2 aku ngap……pastu sibuk mengah …perut full.

Pukul 6 ++ pm, masing2 gerak balik.  Niat di hati nak gark singgah rumah kengkawan area Pasir Gudang nie…tp apakan daya…..laling hubby ku makin panas badannyer….makin merah muka cam udang kena bakar…..so, terus balik Kluang.  So….salam minta ampun ngan my mum and dad pun berlangsung hanya di tepi jalan….huwahuwahuwaaaaa………tak kisah ler kan…janji keikhlasan memohon keampunan dari kedua orang tua…….kalau bermaafan2 belah aku nie, mmg takde ler drama airmata bagai….memasing minta maaf sambil sengih2…..nak2 mak aku ngan aku….tak boleh arrr……tp lepas tu, dlm kereta hati sayu…hu hu hu..ntah apa2 ntah….

Last pic sebelum memasing gerak balik rumah memasing. Maka tamatlah edisi raya ke-4 kami.