>Percubaan pertama kali membuat KEK BATIK…….hu hu hu..cam tak berapa nak menjadi lerrrrr….naper erk?

rasa dah ok ler…di tekak aku. Di tekak orang lain tu tak tahu ler…tapi coklat nyer tu tak keras ler…..lembik sikit…..pastu cepat nak cair….hu hu hu…apa yg kurang?

Resepi aku :

Sebungkus biskut marie
2 biji telur
1 cwn serbuk coklat
1/2 cwn milo
3/4 cwn gula
1 cwn air
1/2 buku butter

Cara2nya :
1) Biskut marie di patah2kan. Aku tak guna sebungkus pun….setengah bungkus jer.
2) Masukkan air, coklat, milo dan gula dlm periuk.  Gaul sampai sebati semuanya.  Api sederhana.
3) Masukkan butter plak.  Kacau hingga butter cair.
4) Kecilkan api.  Masukkan telur.  Kacau sehingga pekat.  Matikan api
5) Masukkan kepingan biskut marie.  Kacau sampai sebati.
6) Masukkan dlm loyang @ acuan kek.  Padat and tekan2 sikit.
7) Simpan dlm peti sejuk.
8) Esok nyer baru boleh ngap….