>seminggu blog nie bercuti raya…….citer pasal raya…nanti aku up yerk…la nie, mood nak citer pasal si comel nie…hu hu hu hu……

……..menitik air mata aku malam tadi di sebabkan si comel nie….dah 2 hari dia tido rumah nenek dia…coz’ si Yaya and Akib ada kat rumah nenek dia.  So…dia requested nak tido rumah nenek dia…1st malam tu aku ngan rela hati benarkan dia tido rumah nenek dia..walaupun sebenarnya rela dalam paksa…tp mengenangkan bukan selalu dia dpt jumpa ngan sepupu dia si Yaya tu…….gagah kan hati gark ler aku tinggalkan dia tido kat rumah nenek dia…..

and malam tadi…..dia requested lagi nak tido ngan yaya….huwaaa…mana boleh..mama tak boleh tahan kalau lama2 tido tak cium bau awak sayang oittt…………cara lembut tak jalan…lagi ler cara paksa….beria2 dia nangis mcm orang kena dera tak mau ikut balik….hati aku dah sayu…serius..biar ler takde laling hubby tido kat sebelah..tp jangan ler takde budak bucuk masam nie………tak dpt nak peluk..pegang jari pun jadi ler ..janji dia ada satu rumah ngan aku walaupun tak satu bilik………giler errkk!

korang bayangkan……aku dukung bw masuk keta pun dia still meronta2 tak mau ikut balik…..aku dah menyerah…tp air mata nie dah nak gugur dah…cuma aku kuatkan hati jerr…tak mau menangis depan dia and depan mak pak mertua aku…….aku masuk keta…..papa dia plak pi masuk rumah nak dukung dia paksa masuk kereta…pun tak jalan2…meraung2 meronta2 cam apa ntah……last2….atuk dia yang dukung dia paksa masuk kereta.  Dua kali dah masuk tp dia pergi buka pintu kereta lari masuk dlam…..syahdu betul hati aku tengok anak buat camtu…….rasa cam separuh jiwa nie mati….rasa macam anak tu dah tak sayang kat mama dia……..di paksa pun tak mau gark….tetap nak tido ngan yaya…..huwaaa…abis mama mcm mana?…….

Last2….tak sanggup aku tengok dia camtu….ckp ngan laling hubby aku…biarkan jerlah….padahal time tu…kalau aku tunggu lagi…sure air mata gugur cam hujan lebat punya…..nasib baik gelap…tp dlm perjalanan mmg air mata aku nie laju jer lah mengalir….sedih tengok anak buat camtu…..hu hu hu hu ……laling hubby tanya apsal aku sedih…..aku diam jer….sat lagi ckp…lagi ler syahdu syahdan jadinyer…so, baik diam jer……

Serius….aku tak boleh kalau pisah ngan batrice lama2……b4 nie kalau pisah pun coz’ aku pergi kursus ke apa….tahun nie mmg tak pernah tinggalkan lagi coz’ aku tak pergi kursus mana2 lagi…..tp end of month nie ada kursus kat melaka……yang tu aku boleh terima…tp bila bab dia nak tido rumah nenek dia…mmg hati aku cepat jer jadi sayu……..hu hu hu…camno ler kan…..sebab tu…kalau mak mertua aku nak bawa dia gi jauh2…mmg aku takkan benarkan….biar ler dia ngan aku….kalau jadi apa2 pun..biar lah dia dengan aku, depan mata aku……….
Sebab tu, sampai sekarang….aku tak faham mcm mana adik ipar aku tu boleh tinggalkan anak dia dgn mak dia kat kampung berbulan2……sedangkan aku, walau sehari pun tak sanggup nak tinggalkan batrice ngan nenek dia……korang mcm mana plak yerk?

Advertisements