>

…..huuwaaaa..nak nanesssss……pagi nie baru jer ambil baju aku ngan laling hubby kat tailor. (*** last minit patutnyer awal bulan hari tu dah boleh ambil) 1st time hantar kat tailor nie coz’ tailor yang biasa tu tak mau ambil lebih dari 2 helai tempahan aku…….salah gark coz’ time tu pun lagi seminggu nak puasa jerr…….

masalahnyer……baju aku yang tailor baru nie sangat2 ler mengecewakan aku.  Udah ler jahitan tak kemas….besar plak tu….paling tak boleh terima…..langsung dia jahit tak bercutting…baik2 aku tempah baju kurung moden….jadi ala2 baju kurung biasaaaaa………..huuwaaaaa….dah rupa baju pinjam dah..ngan lengan kemain besar gedoboh…..huuwaaaaaaaa….camno esok nak melaram sedondon ngan laling hubby and batrice nie?

Perlukah aku cari baju raya lain sebagai gantian utk dimatchingkan dengan baju raya laling hubby & batrice? huuuuuuu……mencik mencik mencik……udah ler upah mahal…….jahit ntah apa2……….nak ku pulangkan balik pada tailor tu…….rasa mcm tak cukup nafas jer nie…kot ler tak dpt dia siap alter baju aku tu…esok nak pakai apa?…….nanessss lagggggiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

Nasib baik baju melayu laling hubby aku jahitan kemas and cantik.  Terubat gark duka di hati………aku suspect dia sub baju aku tu kat tailor yang baru nak pandai jahit kot………yelah, tempahan dah banyak…tp tamak nak ambil gark…so, dia sub ler pada tailor yang baru nak kenal benang and jarum…….pastu dia ambil untung….cisss…………dasar Cha Ya Nun Alif sungguh lerr…………..1st and last ler aku hantar tempah baju kat ko…..tp baju melayu ok kot utk next year.!….

Pengajaran : Jangan ler ambil baju kat tailor last2 minit.  Dah bermasalah macam nie….mmg takde solution utk suruh dia alter…….kalau nak dia alter gark….gamaknyer lepas raya ler baru merasa pakai baju tu.