>

…….kalau dah kata namanyer anak perempuan….mmg ler kan……sure apa yang mama dia ada dia pun nak ada jugak.  Btw…..dah lama dah si kecik tu requested nak cincin nak cincin.  Everytime dia tengok mama dia sarung cincin….sibuk dok nak try jugak walaupun cincin mama dia besar godang ler kat jari dia tu……

Pernah “riki2” kat kedai emas….cincin bebudak nie…..not bad gark ler…simple jenis yang pattern belah rotan tu kan…..and then boleh adjust2 dia punya kebesaran dia…..kalau beli pun takde ler membazir ye tak…jari bebudak cepat montok….sat lagi kalau jenis yang tak boleh nak adjust…..kejap jer pakai…..pastu kena tukar…tak ke rugi camtu…kalau tukar tak kena tambah takpe gark….tp sure kena tambah punya….dari hari ke hari aku niat nak belikan dia cincin as per requested by dia kan……tp asyik tak menyempat jer…asyik lari jer budget nyer…..hu hu hu…cincin bebudak pun mau seratus lebih gark………
So….jumaat lepas……..rehat panjang……..aku berdua ngan Kak Ina, berdessup ke Tesco Kulai…….niat utama nak menemankan kak Ina cari tudung….tp dah sampai sana….mcm2 di belinya……he he he pompuan kan.  So…ada satu kedai accesories nie………accesories emas celup2 tu……design cantik2……aku jumpa ler cincin suasa berbatu utk bebudak………alallaalaaa………comel ler sungguh.  Macam2 kaler ada………belek punya belek punya belek……so, aku terbeli gark ler utk budak comel kat rumah nun.  Tak mahal pun………..RM20…..kira ok ler kan coz’ cincin tu pun cincin suasa…….cuma size aku main agak2 jer lah……kot tak muat kat dia…….rezeki sepupu dia si soffiyyah ler gamaknyer……..
and taraaa…………….
.
.
.
.
.
.
.
.
.

ini ler cincin suasanya tu……comel kan……batu putih .(alamak……kuku panjang ler plak…..tak sempat potong lagi…almaklum, baru lepas bendera merah)

Sampai jer budak kecik tu kat rumah……….terus aku panggil tunjuk cincin comel dia tu…..wah…kemain happy lagi………tak sudah cakap TERIMA KASIH kat mama dia nie……..vangga ler jugak kan…kecik2 dah pandai ucap TERIMA KASIH atas pemberian orang………tu belum lagi dapat upah peluk cium dari dia tu….terharu mama dia nie…….siap cakap ICHA SAYANG MAMA gitewww……..tu bodek ke ikhlas tu tak tahu ler kan………tp bebudak reti ke nak bodek? orang tua ye kot…………mmg kaki bodek punya.

see……..muka happy kan…….hasrat hati tertunai.

umur baru nak masuk 4 tahun dah pandai demand minta bukan2 ngan mama papa yerk….omak ko dulu…..masuk sekolah rendah baru merasa nak pakai cincin tau…….tu pun cincin tipu2…….beli gula2 panjang percuma cincin batu kaler macam2………..pakai 2 hari tercabut batu……….hu hu hu.

Ada rezeki lebih nanti, mama upgrade erk cincin suasa awak tu…………sementara nie……pakai ler dulu cincin suasa rm20 tu……..

*** size dia ngam2 ho jer………sikit lagi sure tak muat……..montok2 plak jari anak aku nie.