>

tik tok tik tok……hari nie dah khamis…esok jumaat….lebih kurang 2 minggu jer lagi nak rayakan……hurrrm…

adoi ler…………puasa this time betul2 mencabar aku……dah almost seminggu aku tak sihat nie…..batuk kung kung dari ahad lepas bawah ler sampai ke hari nie…………tekak gatal tak hengat…..rasa cam nak masuk tangan dalam mulut pi garu anak tekak tu….tapi, tak boleh ler plak……batal puasa aku kang.! satu lagi………maut ker tangan mak raksasa aku nie masuk dlm mulut comel aku nie kan……

tu belum stok selsema sok sek sok sek…….time masak, sebelah pegang senduk/sudi, sebelah lagi pegang tisu……..sat lagi ada plak perasa tambahan kan……..tu belum citer time sembahyang……selang seminit sure dgr ler aku sok sek sok sek….cover cecair tu dari keluar….nasib ler buat terawih kat rumah  jer….kalau join kat masjid…mau orang sebelah kiri kanan depan belakang tak khusyuk……

Mlm tadi……….si minah kecik nie plak yang cam ada tanda2 berjangkitan dari mama dia…..mlm tadi ada ler 2 – 3 dia batuk….hidung pun dah start nak berhingus dah tu…..haip…..jgn ler dia demam plak……

and….ALHAMDULILLAH.…dpt gark duit raya KERAJAAN bagi….walaupun hanya RM500 tp dah kira cukup ler tu utk top up apa yang patut kan……tak pun bekukan jer utk belanja lepas raya…..duit gaji boleh ler shopping utk raya….tp….hurrrrmmm………mood berSHOPPING tak datang lagi lorrrrrr…………