>

Since semalam tekak aku dah rasa perit2…..dah menelan air liur pun tak larat…(oppss…puasa tak boleh telan air liur bebyk….di takuti boleh membatalkan puasa)………badan mmg dah out dah…..sakit seluruh badan….tp mengenangkan hari cuti jer dpt nak mengemas rumah….aku gagahkan badan jugak lah………..

Lepas sahur and solat…..aku tido kejap….dlm pukul 8 ++ baru terjaga (kejap kerrr?)……….terus menjalankan xtvt mengemas rumah.  Act……..aku menyusun atur balik bilik2 aku nie…..bilik utama and bilik si batrice…….b4 nie si Batrice mmg tido sebilik dgn we’ll………gigih mengangkut katil single tu masuk bilik utama tu….sempit mmg sempit……….tp dari aku berempit2 atas katil bertiga ngan dia…baik ler biar bilik yang sempit….tak larat…….sakit badan tido sekatil ngan dia nie……lasak kemain…sedar2 nanti…..hujung2 katil jer aku baring….gerak sikit lagi sure ke jatuh berdebuk ke bawah……….so, almost a year gark ler katil single tu menumpang kasih dlm bilik utama……….semalam aku transfer dia balik ke bilik asal dia…….baru ler lapang sikit…….sedap sikit mata memandang…………..

Sebab utama aku transfer katil single tu ke bilik no 2 tu coz’ aku nak training si Batrice tido sendiri……yelah, next year dah masuk 4 tahun…..takkan nak menyelit lagi tido ngan mak pak walaupun lain katil kan….tp still bilik yang sama…tak syok ooo………….nanti xtvt utk mendapatkan adik asyik2 terganggu jer…udah ler telinga budak nie cam telinga tikus…..tak boleh ada bunyi…sure dia terjaga……bahaya2……..ha ha ha……..so, nanti terbantut plak feeling mak pak dia kan…

Korang bayangkan ler aku dok mengangkut katil single and tilam yang berat masya allah dari bilik utama ke bilik no 2 tu sorang2………laling hubby aku kerja…….mau tak patah pinggang aku…..tp sikit2 aku gagahkan jugak…..nak tunggu laling hubby aku, gamaknyer mmg tak jadi kerja lah….dari nanti ke nanti nanti ke nanti…baik aku buat sendiri………puas hati……tak byk complaint pun iya nanti…kalau ngan dia tu nanti…..ada ler bunyi2 kat belakang……buat panas hati jer….buat sorang2 nie walaupun penat…..tp puas hati…..jiwa tenang…….

Lepas dah transfer katil single tu ke bilik no 2………kena ler susun atur balik katil queen size aku tu….nie lagi satu hal…cam nak tercabut urat kentut aku……ngan tilam yg berat nyer…..gigih aku tolak sikit2 ke kedudukan yang aku nak……dari melintang aku susun menegak…tu belum lagi bab lemari kecik2 aku tempat simpan harta karun……sapu segala mak nenek habuk yang dok berkampung bawah katil…..dah sapu, nak kena mop plak…….

Bab bilik no. 2 pun sama…….susun katil yg ada tu…….pastu aku alihkan almari baju si batrice.  Yelah, bila masuk katil single tu…space dia dah lari sikit..tu yang nak kena alih2 kan almari yang ada….nasib almari baju besar tak payah alih….kalau tak lagi ler mau putus urat aku sumerrr……….sapu and mop lantai jugak…..dah alang2 dua2 bilik aku mop….habis satu rumah sekali aku mop……..lepas siap sumer….pasang langsir tebal skit….b4 nie pasang yang day lite jer….tp bila buka lampu dari luar mmg nampak clear dalam bilik tu…….btw…..bilik Batrice nie nanti jadi bilik aku bersiap2 pergi kerja….so, kot2 ler terseksi lepas2 mandi tu kan…..tak ke haru orang luar boleh nampak………so, wajib ler aku gantung langsir tebal sikit…..tu pun aku main pin kat langsir day lite tu jer…….

Di sebabkan semalam dah berhempas pulas mengemas……….berbuka mmg beli makanan kat PARAM jer lah……..tak larat dah aku……hari nie, makin teruk plak batuk aku…..badan main sengal2 and lemah….adoi lerr….jangan ler hendaknye demam……coz’ minggu nie minggu terakhir aku ngan boss aku……..berkuatkuasa 1/9 aku akan dapat boss baru……hu hu hu hu….sangat2 sedih……coz’ boss yang sekarang nie boss yang terbaik pernah aku jaga…..boss yang paling sporting….boss yang giler2….and boss yang tak suka berprotokol….tp janji kerja siap…camne plak kerenah boss baru nanti…?