>

ahaks…..since ramadhan nie, rasanye  1st time aku tayang menu buka puasa aku kan……so, jeng jeng jeng…..b4 that, sorry bebanyak kot2 ler aku buat korang telan air liur kan….nak2 tinggal baper jam jer lagi nak buka nie……………..

my tom yam ayam…………….from my kitchen………………sonang jer pun masak tom yam nie.  Main campak2 jer bahan2nya..wah, campak2 ko yerk…sat lagi ada plak tercampak periuk kan…….bila masak tom yam nie, aku suka campur paste tom yam biasa tu ngan tom yam putih……tu idea mak mertua aku.  Aku tinggal copy paste jer…….and hasilnya…..fuh……mengancam di tekak kami.  Tp yang nie aku tak letak serai and daun limau purut….tak menyempat beli coz’ sampai rumah pun dah pukul 6…………kletang kletung dlm 30 minit siap sumer menu yang aku masak

tom yam ayam tu makan bersama mee hoon….so, jadi ler juadah berbuka aku mee hoon tom yam…..simple but, time puasa2 nie….kalau dpt berbuka ngan sup2 mmg BEST arr…………….

dan lauk sampingan coz’ laling hubby aku tu time buka WAJIB makan nasi……………aku sempat tapaw ikan bakar kat PARAAM….sekor nie RM12……………………besar boleh tahan gark ler…takat makan 2 orang mmg tak habis……last2 separuh simpan buat sahur….bangun pagi tinggal panaskan ikan bakar nie and sup tom yam………..makan ngan nasi…………..Budak tak puasa tu plak….aku rebuskan spageti, makan ngan sup tom yam tu…….nasib ler sup tom yam tu aku buat tak pedas2 sangat…walaupun cili nyer almost 7 – 9 biji aku masukkan…tp jenis cili yang tak pedas…….so, rezeki budak tu ler kan lunch spageti tom yam…..

btw…………ini sumer bukan menu berbuka aku semalam yerk……….ini menu berbuka aku hari sabtu minggu lepas…………………….hope minggu nie dpt balik Tenggaroh…nak sahur and buka ngan my family plak…itu pun kalau laling hubby aku takde kerja nak buat ler….coz’ now dia tengah busy nak siapkan projek perumahan PPRT kampung orang asli.

*** kejap lagi nak balik coz’ minggu nie dlm jadual aku balik pukul 4 pm..next week pukul 4.30 pm plak….and yg bestnya..masuk office still pukul 8 am.  Thanks boss