>Salam jumaat……………again…sorry yerk…aku tak dpt nak merayau2 ke rumah korang….
1st – kerja banyak ler kat office nie..
2nd – line tenet office tak leh nak masuk blog
3rd – streamyx kat rumah bermasalah

bertambah2 ler meroyan aku nie…..hu hu hu..FB pun masuk secara HARAM…..

kejap jer dah 3 hari kita berada dalam bulan RAMADHAN kan….pejam celik pejam celik…esok2 dah nak raya…….citer persiapan raya…..nanti2 arr….aku sure memasing pun tengah gigih menyediakan persiapan raya utk family korang kan…..baju raya, kuih raya, langsir raya, rumah raya, cat raya…pendek kata…sumer utk HARI RAYA ler…panjang tak kata apa2….

Baru 3 hari puasa….pagi tadi sahur aku dah terlajak…………..biasa mmg kunci alarm telefon pukul 4.30 pagi…ntah demam apa, pagi nie…pukul 5.35 pagi baru dia dok nyanyi2 kejut aku….huh!……nampak gayanyer kena ler simpan lagi ikan selar kuning aku dlm freeze tu……ingat nak goreng makan panas2 ngan nasi pagi tadi…..niat tak kesampaian……kerang pun ada tu…….petang nie kot rajin…aku masak ler dua bahan tu…..kalau tambah ngan tom yam pun sedap kan…..hmmmm………….akan di fikir2kan…

1st day puasa………..berbuka kat rumah MIL aku…..kumpul reramai………..Menantu dia tahu datang sumer dah siap jer….ha haha…kejam kan…………….abis camno…harus ler aku menunggu SUAMI tersayang balik kerja dulu kan…….pergi sama2…baru ler AFDHAL…..@ MIL house…..buka sampai kemung….ngeh ngeh ngeh…MIL aku buat sup tepung…our feveret……….nie kalau adik ipar aku yang kat kuantan tu ada……..sure dia pun makan tak henti2…..satu periuk besar MIL aku buat…….sambil2 tu ada gark ler ayam masak kicap, sayur campur and udang goreng sambal…………

2nd day……..berbuka kat rumah jer ngan family kecik aku………..act, petang ada appointment ngan doktor utk si Batrice…so, langsung dari hospital terus terjah bazaar ramadhan……pusing punya pusing…tak tahu nak beli or makan apa…end up ……….we’ll beli nasi ayam penyet jer……….shedaaapppp………….plus popia basah, ayam bakar madu and air…………..oooo……….baru aku tahu, nasi ayam penyet makan tak guna sup…keh keh ekhe…selama nie ingat aku mmg ada sup…nasib ler kak mimi info aku……kalau tak, sampai ke sudah aku ingat nasi ayam penyet nie datang sekali complete package ngan sup……..ha ha ha…thanks kak…tertipu aku selama nie kak………….hope next year dpt ler merasa NASI AYAM PENYET PAK CIK MET @ Bandung tu yerk kak………..