>morning ………..almost 3 hari citer tak berupdate kan….since tak boleh nak online dari office nie…..masa adalah terbatas sesangat……….kat office pun hanya leh online FB jer…..nak jenguk BLOG……kena menumpang kasih kat PC orang….hu hu hu…mencik ok………susah betul aku nak buat kerja sekarang…..nak cari info pun susah……..nama nyer kerajaan menyeru supaya RAKYAT CELIK IT….tp….kat office di sekat2 penggunaannya….camno nak celik IT…camnie…..

Weekend lepas……..mmg aku gagahkan diri gark ler balik TENGGAROH walaupun berDUA ngan Batrice……laling hubby tak nak ikut sudah………..lagipun dia ada kerja nak kena buat………sebab UTAMA aku balik Tenggaroh ialah :

HARI PENEROKA 
Almost bertahun2 gark ler takde sambutan HARI PENEROKA camnie………..dulu time aku sekolah2 ada ler…every tahun buat………seronok………macam2 aktiviti ada…………..so, this year…….ntah mimpi apa agaknyer kampung aku buat……..tu yang berkobar2 aku balik TENGGAROH tu…….
Aku balik petang jumaat……….so….malam nyer time sampai tu….ada PERTANDINGAN KARAOKE suka2………yang masuk pun anak2 tenggaroh………..peneroka & penerokawati………just suka2………tp jangan tak caya…….RAMAI yang ada BAKAT  TERPENDAM kat TENGGAROH ni………..bagi ler lagu apa pun…………….sure memasing leh NYANYI punya……….

Seronok anak dara aku……..siap ajak aku joget2 sekali……..nasib ler gelap gelitakan……..so, join dia joget2 takde ler malu sangat orang nampak……….kalau tak cam MAK PINGU ler plak kelihatannya……..

Beside that…………ada gark ler pertandingan PAKAIAN BERAGAM……………
syok tengok……..mak2 ayah2…dok menjoinkan diri ngan xtvt camnie………….ha ha ha ha……

yang nie kengkonon jadi PENOREH BERJAYA 

yang nie plak TUKANG POTONG RUMPUT…….mmg pakcik nie femes as tukang potong rumput pun kat tempat aku nun.

yang nie plak BABY 3 TAHUN….1st PLACE ok…..

si tupai……….
MAT ASKAR………….
Tp tak dapat nak layan habis ler…………….anak dara aku dah penat……..main sampai berpeluh2………bila dah penat tu……..mulut dok rengek2 ler ajak balik………so, dapat ler aku layan half jer xtvt malam tu……….mak aku layan sampai habis………balik dekat pukul 2 pagi………pergh………