>

kejadian Sabtu lepas……..sambil tunggu air panas atas dapur tu….aku mmg lama dah rimas ngan rambut depan dia nie…..mencucuk2 mata….tak sekata plak tu……so, apa lagi…..ambil gunting acu ler kat rambut dia………..

tak silap, last potong rambut depan dia nie bulan 1 or 2 dulu kot…..time aku curl kan rambut aku…nyonya kedai tu zassss rambut depan dia sesuka hati tanpa permission….tp xde ler aku kisah sangat pun, rambut depan jer pun…len ler nyonya tu gi zasss rambut anak dara aku……time2 tu gark ler aku minta ganti rugi……

he he he…takat potong rata camnie, berani ler aku……cuba kalau ko suruh aku buat fesyen yang bukan2…mau pengsan aku kat situ……..bukan susah pun….zasss jer lah…..kot2 nak tegak…korang ukur ler guna pembaris ke apa dulu kan….tp, melampau ler plak ……….takat potong rambut nak ukur bagai kan…….

alter sikit2…….kasi tegak jgn bengkak bengkok…..hilang plak ke ayuan dia……….sambil potong rambut batrice, aku paksa laling hubby aku snap2 gambar……….kata blogger tegar……….harus ler dia tolong aku snap2 gambar kan………takkan satu tangan pegang gunting, satu tangan pegang camera…………kalau dulu, camera compact tu boleh ler…..nie besar godang………nak angkat sebelah tangan pun gigil2 parkinson aku di buatnyer……

pastu………..elok jer aku alter kasi rata sikit…………papa dia bising ckp henget benget ler apa………..so, kengkonon dia nak alter ler………………….ceh……beh kurang jer…lagi ler…buat kerja separuh jalan, gi alter sebelah jer………sebelah lagi dia biarkan……

ko tengok……….aku bagi green lite untuk rambut depan jer………dia pi gatal tangan nak potong rambut belakang sekali……NO NO NO….giler bertahun aku nunggu rambut dak kecik nie panjang………..sesuka hati dia nak potong rambut belakang tu……………kengkonon nak ratakan ler………..biar ler cam kena geget tikus….aku tak peduli……..biar rambut belakang dia tu……camtu jer…..senang sikit aku nak ikat nanti….kalau dah potong nanti…….camno nak ikat……..sure tak sampai punya……..

panjang dah kan rambut dia……3 tahun beb aku tunggu rambut dia nak paras nie………….anak korang yang mana rambut lebat panjang tu mmg tak heran ler nak potong berapa kali pun………tp, bagi aku yang mmg menunggu bertahun2 nak dptkan rambut dia cam nie…….mmg aku heran ler kalau papa dia pepandai nak potong kan……….minta maap ler bebanyak……….

Batrice nie rambut dia pelik sikit………..kalau korang perhati betul2……….rambut dia yang atas jer panjang tp rambut belah dalam……….rambut bawah, tak panjang2…………takat tu jer……………….

he he he…….so, taraaaaaa………ini ler hasilnya……………….straight cut………ngeh ngeh nghe

hik hik hik………muka puas hati pandangan dah clear………..kalau tak, bersemak jer ngan rambut dia…….

*** kali ke-3 rambut depan dia aku cantas