>

Balik hospital….mcm biasalah….orang sakit di bekalkan ngan ubat2 kan…….untuk batrice…3 jenis nie aje utk ubat minum………..yang putih tu antibiotik, yang merah tu aku tak sure and yang botol rendah tu special utk semput dia…………….and until now, ketiga2 botol ubat nie almost habis………….

and alhamdulillah……….batrice bukan jenis susah nak makan ubat………..kekadang tu, aku tak sempat bagi lagi dia dah tanya ” mama…..echa belum makan ubat lagi nie!” he he he……semangat nak baik kan……

and additional ubat utk budak asthma……..dua type inhaler…yang coklat tu setiap hari pagi dan malam.  So, now…rutin aku……….everytime b4 pergi kerja….aku akan kejutkan dia utk bagi dia inhaler tu………yelah, nak bw gi rumah nenek dia….aku takut nenek dia lupa ke apa………so, nak senang….biar aku jer yang buat……….utk petang pun camtu….so, now….papa dia kena pastikan dia sampai rumah b4 pukul 7 utk ambil sessi ke-2 plak………..yang biru tu plak….guna time dia kena serang asthma……..so, far alhamdulillah tak pernah guna lagi……..since Batrice kecik lagi………so, dia ambil inhaler nie guna chamber……….chamber tu kena beli sendiri……..harga around RM90 kalau tak silap aku…..cari jer kat farmasi….insya allah ada…

So, nie ler rutin aku tiap2 hari pagi dan malam………and alhamdulillah…….maybe dia sedar dia tu budak sakit….so, dia mendengar kata ler guna chamber tu…..tak susah pun……..masukkan inhaler tu kat lubang nyer…..and then tekap muncung chamber tu kat hidung & mulut…pastikan tekap rapat…..picit inhaler utk keluarkan ubat….and then…kira dlm 5 – 10 kali sedutan nafas…pastu siap………..mudah kan….

so, inilah budak yang bikin mama dia panic minggu lepas………..love u ler my dear!