>

hollaaaaa…….hi auntie…hi uncle….hi beautiful & hensem out there….he he he….Batrice datang lg yerk….mama kasi change Batrice update blog dia lagi…hooyeeehhhh………mama suruh belajar camne update blog….so, nanti bila dah pergi sekolah….boleh ler Batrice buat my own personal blog nie…citer pasal kengkawan…citer pasal sekolah…citer pasal exam, citer pasal cikgu…and maybe boleh selit sesekali citer pasal family vacation or citer pasal maam & papa………he he he

Semalam petang….mama bagi Batrice GREEN LIGHT ke playground……….lama dah Batrice ngendeng2 mama nak pergi…tp asyik tak dapat jer……..mama ckp ramai orang lah…mama penat lah…..mcm2 alasan ler………eleh…tak bagi tu, ckp jer lah tak bagi erkk…..senang citer….tak yah susah2 nak reka alasan ler plak…ada ke patut buat alasan ramai orang kat playground…mmg ler ramai orang…..tempat mak2 pak2 bw anak main2 petang….apalah mama tu kan…….

Menan utama yang Batrice cari for sure BUAIAN….best giler main buaian……buai laju2….tp lepas tu kena jerit ngan mama coz’ dia takut Batrice terjatuh or terlepas tangan…………alaaaa……….relaks arr……Batrice dah besar lah mama….tahu lah Batrice pegang besi buian tu kuat2…….

opppsss…….yang nie skill terbaru Batrice yerk……….mana2 adik2 tu jangan ler ikut……kakak takpe….coz’ kakak dah pro…………ha ha ha………mama Batrice jeling2 jer tengok Batrice buat aksi nie……….

main slide tak mencabar sangat lah…….tp kalau nak mencabar……jgn naik dari tangga………..meh kita panjat2 jer…………mencabar sungguh…….boleh kuatkan otot kaki yerk…..he he he…yang nie pun jangan tiru tau adik2…….nanti jatuh…jgn salahkan kakak batrice plak yerk…..akak dah pesan awal2 nie….

oooo…………ada kak aida yang baik hati belikan batrice ice pong………he he he….auntie sure tahu kan ice pong nie apa………..nie 1st time Batrice makan kot…….selalu kalau balik kampung…ada ais krim malaysia….yang nie tak pernah jumpa lagi….mmm…….sedap lagi ais krim malaysia arr…………mama ckp, ice pong nie tak elok……..tu pasal mama tak pernah belikan Batrice ice pong nie………apa2 aje lah mama oit..

he he he………mama selalu tegur Batrice kalau Batrice kayuh basikal laju2……….mama ckp, tak padan ngan pompuan………pakai baju gown……….tetap nak merempit ngan basikal……..ala, nowday……..tak kira lelaki ke pompuan ker…………..semua boleh buat……..kalau lelaki boleh panjat2……..pompuan pun boleh………sekarang dah moden lah mama…….lain ler zaman2 mama dulu………..eleh……dulu mama lagi over tau ……….gi panjat pokok mangga rumah nek idah …….main pondok2 atas pokok mangga……..tu belum lagi mama main nyorok2 and sembunyi atas bumbung bilik air nek idah………mama lagi dasyat dari Batrice……..so, harus ler Batrice nak jadi mcm mama………lasak tapi ayu gitewwww……..ha ha ha ha……opppss! terbocor rahsia pasal mama kecik2 plak……….

rempit2 pun Batrice sempat pose yerk bila mama suruh pose……..he he he….takde kerja lain ler mama Batrice tu………

Batrice geram jer nak ikut abang akak tu main basikal jauh2………..tp tu arr……….Batrice kecik lagi…..mmg yang nie mama takkan bagi GREEN LIGHT punya……….mama takut Batrice main jauh2……..takut kena langgar ker……….takut orang culik ker………bahayakan………takpelah…….tunggu Batrice dah sekolah nanti baru boleh join abang akak………….tunggu erkkk………..nanti kita main basikal sama2 ronda satu taman….

Abang akak dah takde……so, Batrice mcm boring jer……….Batrice ajak mama balik…..boring arr main sorang2………baik balik rumah…..leh main ngan papa plak lepas tu……….