>Budak banyak lorat nie pantang nampak camera……kalau mood dia ok……..tak yah suruh posing pun pandai pose sendiri………………makin hari makin gerammmmmm jer ngan dia nie tau….

………korang dah shopping baju raya ker? ………hu hu hu…..this year aku memborong kain2 utk buat baju raya awal………memborong kat Nagoya jer……..murah2 beb……….meroyan aku kat situ…..pergh….kalau dah semeter baru RM5…..kain chiffon lagi plak tu…corak pun cantik….mau tak meroyan aku kat situ……..

inilah hasil rembatan aku rabu lepas…………aku ambil half day act Rabu tu………ada appointment terakhir ngan MFB………so, dah alang2 sampai………kita ke Nagoya lagi ler………..2nd time…1st time masa buat treatment yang lepas………time tu….beli kain utk baju melayu laling hubby aku and 2 pasang kain chiffon utk aku jer………tu pun yang dua pasang tu…bukan utk baju raya pertama……….so, x sedondon ler nanti ngan laling hubby aku plak kan……….

so…we’ll return balik ngan alasan nak cari lagi kain utk matching ngan baju melayu laling hubby aku nanti…….this year………warna TEMA kami ialah HIJAU……….he he he……my laling hubby aku yang pilih…..kempunan lagi aku nak berPINK di pagi raya…takpe…next  year plak yerk…kot2 ada rezeki nak berPINK anak beranak di pagi raya………

kain hijau kosong tu utk laling hubby aku…while hijau corak tu utk aku ngan batrice……..murah2 jer…..aku nyer kain tu cuma RM5/meter while laling hubby aku plak…RM7/meter…..quality tip top …. so … … kesimpulannya………tak semestinya kain yang murah tak BERQUALITY dan cantik…yang penting kita pandai PILIH….buat pilihan terbaik………..beli kain murah2 dpt ler berpasang2 baju kan….he he he he…

Yang nie hasil rembatan 1st time pergi hari tu….kecuali yang merah tu…..merah hitam aku rembat 2nd time pergi……….nie pun rm5/meter………….siap lining cuma rm35/pasang………coz’ lining aku ambil 3 meter jer……

yang nie plak kain cotton……….ceh….dua2 purple ler plak………….yang tanah putih bunga purple kecik2 tu…aku beli kan sekali utk Batrice….means, raya tahun nie…anak dara aku melaram ngan 2 helai baju kurung……tu pun kalau takde tambahan lagi ler kan………he he he….

tinggal nak hantar ke tailor jer……….tp tu arr……..beli awal2 pun……..tailor dah byk tutup ambil tempahan………tension jer aku……….tailor aku yang dulu mmg dah tak ambil tempahan lagi…….dia sibuk jahit baju pengantin……….while tailor sekarang nie plak……….adoiler…..mahal ler sangat ambil upah……tp kalau terdesak………aku pejam mata jer lah hantar kat dia………mau rabak nak bayar upah jahit tu nanti…….tp masalahnyer…..dia tak ambil upah jahit baju melayu & budak kecik,,,,,so, camno? ………….

So nampak gayanya………….minggu nie balik Tenggaroh………hantar kat Mak Tok jer lah Batrice………he he he he he…………..