>

Rabu, besday aku…..tp khamis baru aku cuti….tak larat ler hai badan sakit2 semuaaa……….betul2 rasa nak rehat jerr….kalau ler dpt cuti seminggu direct kan best…..duduk rumah sesaja pun takpe…..serius…penat mental & fizikal……….

ohhhh……..lupa nak citer…btw……….anak dara aku tu almost dah seminggu training tido tak berdiapers…….hoooyeeehhhh2…mak suka ok…………utk permulaan nie, ada gark ler dia terbanjir atas tilam….tp tu arrr…selang2 ok…hari nie, kering…….esok basah, lusa kering…tulat plak basah…..hari yg basah tu mmg salah aku pun…..tak kejutkan dia suruh bangun kencing..coz’ aku perasan, around pukul 2 – 3 tu…sure budak kecik tu dah kebasahan….and then, mula ler dia gi pindah katil mak pak dia………so, mana hari2 yang kering tu….means….aku kejut dia bangun ler…..kecuali for the 1st day tu….mmg direct dia tido tak bangun2……….tp tetap kering….ngeh ngeh ngeh……

Inilah barang bukti yang hari khamis tu dia kebocoran lagi………..gigih mak dia angkat tilam nak jemur kat luar….nasib ler hari terang benderang, panas terik………aku siap basuk karpet bagai…….baju jgn citer ler….bertrip2 aku cuci………….

So………secara rasminya……..bermula 21 Jun 2010………..anak dara mucuk2 aku nie FREE DIAPERS.…..he he he…jimat jimat……….so, pampers dia yang still baru guna 3 – 4 keping tu harus aku wakafkan untuk si sufiyyah or sesapa yang berkenaan………..byk lagi ooo yang tinggal…ada ler 50++ keping lagi tu………coz’ last week baru gark ler shopping diapers dia……….
Sebenarnyer aku tak SENGAJA training dia tido malam tak berdiapers…….citer nya, ahad malam balik dari kampung tu……..memasing dah kepenatan…………balik rumah, keluarkan baju kotor semua, kemas apa yang patut……..aku terus masuk bilik tido…..si kecik nie pun mmg dah dari dlm kereta tak sedar diri………..ngan tak berdiapers nyer………mama dia lupa, papa dia pun lupa………..sedar2 pagi tengok dia tak berdiapers……..nasib ler tak kebanjiran……….so, start ISNIN tu ler aku try teruskan malam hari tak pakaikan dia diapers………coz’ aku rasa masanyer pun dah cukup sesuai utk training dia tak pakai diapers kan…next year dah nak masuk sekolah…if still berdiapers, takut menyusahkan cikgu plak nanti………..