>

Weekend lepas………kan dah citer yang pak cik aku buat majlis sambut menantu…so, nie ler majlis nyer….tema : COKLAT….sweet gark kalernyer…nie pelaminnyer……simple and sweet kan….coz’ pakcik aku pun buat kecik2 jer…utk sedara mara and orang2 kampung sikit…….btw, Iwan & Zila nie dah nikah on 14 Feb hari tu…tp la nie, baru ler pakcik aku buat majlis sambut menantu…….lambat sikit..tp at least ada dari takde kan….

bila bab2 kenduri nie…mmg aku suka arrrrr…coz’ si kecik tu selalunyer ada jer KAKAK yang rela hati jadi tukang jaga BATRICE……main sama2..makan sama2…siap tido pun nak sama2…..he hehe…yang nie, anak sedara pakcik aku….tp belah dia ler..coz’ yang belah aku, cik Salmahnyer……manja kemain budak kecik nie….tak sudah2 ngan kakak dia…kakak pun rajin nak melayan…so, senang kerja aku……

See…dari mlm bw ke pagi….tetap berkepit ngan kakak2 dia………….nampak gayanyer Batrice nie jenis easy going ngan sesapa…………..ha ha ha ha…..

dan SHAZA yang tetap jadi perhatian…………memasing tak sudah2 kerumun budak comel nie…mau tak geram ko…..kalau tengok sure jatuh hati ler ngan dia…udah ler comel, putih melepak plak tu…pastu baik jer…diam takde dgr suara pun…ada ler sikit time nak susukan…………kemain syok dia tido atas peha aku sementara tunggu pengantin bersolek…..leka jer kerut2 kening sambil pejam mata…….gerammmmnyerrr lah hai…..

tudung coklat tu ler makcik aku…adik mak aku…cik Salmah……..ada ke patut, bulan lepas maklum yang dia just nak buat kenduri doa selamat jer utk Iwan & Zila nie…..so, aku pun beria2 ler ingat dia buat kenduri doa selamat…………….lagi dua hari mak aku call tanya balik ke tidak…baru ler aku tahu, rupanyer buat kenduri sambut menantu terus…….ceh…tertipu ok……..saja buat suspen ler tu……….

My mum with adik beradik and biras…..oppssa…ada terselit anak sedara ngan cucu sedara kat hujung tu rupanyer………..

Dah penat ler tu……….tu yang melepek kejap kat papa dia…………..

Around pukul 2.30 pm…pengantin pun siap bersolek and start berarak…………so, bermula ler tugas aku kan…he he he he..photog tak bergaji…………

panas weii …panas…udah ler ngan baju kurung…..aku pun silap….sapa suruh pakai baju kurung kalau dah menyibuk nak ambil gambar kan…baik ler aku pakai seluar…………

cam biasa arrr…orang johor kalau takde silat2 pengantin nie…bukan majlis orang johor ler gamaknyer……bukan orang lain pun….sepupu sepapat jugak……nie anak maksu aku yang sulung…

so, lepas dua tiga orang sepupu tunjuk aksi…………bagi ler pengantin masuk rumah yerk…sian depa…panas…sat lagi cair plak make up pengantin…make up photographer cair takpe…..itu biasa ler kan….ha haha…

lepas posing ngan family, ngan kengkawan…………pengantin baling gula2 plak..nie saja suka2 utk bebudak kan….kasi meriah sikit majlis tu…idak ler suram jer…boring plak bebudak yang menunggu depan pelamin….

amboi….anak sapa ler yang duduk betul2 dpn pelamin tu….he hehe….tak lain tak bukan…anak aku ler tu………seronok ler dia time pengantin baling gula2….kemain lagi tangan mengggagau nak tangkap gula2…tp dapatnye ridak…..nasib ler kakak dia ada jadi tukang kutip utk dia…………bab2 camnie, anak aku mmg failed….taknyer dia nak beria kutip cam anak orang…tp yang bagusnyer…walaupun dia tak dapat pun gula2nyer tu…takde ler plak dia nangis…….

Lepas tu….acara potong cake…malas aku nak tepek gambar pengantin potong kek……..and acara makan berdamai………selesai makan2…aku tengok byk lagi lauk yang tak habis…..iskh iksh …family belah perempuan tak reti kot makan2 tu sumer….ikan siakap tiga rasa, udang goreng tepung, sayur cap cai, telur puyuh sambal………..so, apa lagi……….aku bawak lari sekor ikan siakap………..tukang makan & tukang perabihnyer bukan aku pun……….nie hah! bukti….cik sairi ngan laling hubby aku……….kemain duduk diam situ tunggu orang hantar yerk………….

Jadi ler dpt secucuk udang goreng tepung tu…………

Settle sumer……sebelum sedara mara balik………pengantin bergambar dulu ngan keluarga buat kenang2an…..act, nie antara family belah cik Sukarno aku……

Inilah mak & bapak pengantin…………

bila sumer dah balik………kakak2 dia pun dah takde…..mula ler budak kecik nie boring tak tahu nak buat apa……..penat pun ia sebenarnya……..

fuh……….selesai sudah majlis sambut menantu sepupu aku…………minggu  nie (Sabtu) majlis sambut menantu belah hubby aku plak…………berturut2 hah……….penat ok setiap weekend tak lekat kat rumah………