>COMEL tak?………..putih merah melepak2…….

inilah ahli baru keluarga kami…………SHAZA NURFIKA BTE ABDULLAH………..lil princess yang tak di sangka2 hadir dalam family besar kami………i means keluarga belah my mum lah kan…………

Aku pandang………….terus jatuh cinta ngan si kecik nie………..sgt manis…..rindunya ngan bau baby…rindunya nak berjaga malam menjaga lil angle nie…..rindu nak dgr suara tangisan si comel bila lapar susu………rindu  nak dgr teriakan si comel di bila pampers dah penuh………….mmg rindu sangat2 dgn kehadiran baby dalam kehidupan kitaorang…

Batrice dah umur 3 tahun…………….so, i thinks sudah sampai masa pun dia ada kawan…i mean adik ler kan…sian dia…dok main sorang2 kat rumah……….kadang2 mama & papa layan gark ler dia main….tp mana ler ada masa nak layan dia 24/7 kan….memasing ada kerja…………….
.
.
.
.
.
.
.
btw….si comel lil princess SHAZA tu kepunyaan my pakcik…Cik Sairi & Cik Fiza.  Sangat2 terkejut ok….tengok cik Fiza mengendong baby masa datang majlis kawen my sepupu………and bila lihat lil princess tu…t.erus aku teruja…terus jatuh cinta sambil buat muka KETERUJAAN pada laling hubby….oooohh…..me nak jugak baby cam nie……he he he he..over kan….

SHAZA bukan ler anak kandung cik Sairi…anak angkat yang Cik Sairi ambil di rumah perlindungan.  I THINK tak salah pun ambil anak-anak seperti SHAZA utk di pelihara kan…malah BESAR PAHALA dan GANJARAN di sisi ALLAH..insya allah….yang salah ibu dan bapa atas kekhilafan memasing…..si kecik tu SUCI MURNI….kita yang pelihara dia lah yang BERTANGGUNGJAWAB MENCORAK KAIN PUTIH yang TERHAMPAR itu…sekurang2 kita dapat selamatkan 1 NYAWA yang TAK BERDOSA.  1 NYAWA yang BERSIH, SUCI, dan MURNI.



*** papa, jom ambil sorang jom…buat kawan si BATRICE….! Kira hadiah hari jadi mama…boleh?