>

Kengkonon nak balik jumaat malam…..tp tak dan jugak….balik dari BP jer dah almost pukul 9 pm…..ngan baju & barang tak packing lagi…………….so…kena ler balik esok pagi nyer…pagi tak pagi ler kalau memasing bangun pun jam dah almost pukul 9 am……….camno tu….terlajak2 tido sekali ngan si kecik tu…selalu Batrice around pukul 7.30 am paling lambat ler tu dia bangun time mama dia cuti……

So….we’ll tak dpt ler nak join ngikut rombongan menghantar pinangan my adik sepupu.  Takpe arr…..tunang jer pun….nanti time nikah & sanding, WAJIB ler aku ngekor kan……..so, Sabtu tu, gerak dari rumah dlm pukul 10 ++ gark lerrr…………..singgah makan kat kota………..later aku citer tempat makan tu erk….best ooo makan kat situ…sumer seafood yang korang jarang nak jumpa ada kat situ.

Otw lepas makan tu plak…aku call ler mak aku………kot2 ler rombongan meminang tak selesai2 lagi kan…..rupanyer diaorg dah settle awal dah……mak aku pun otw nak ke kota coz’ kereta pak cik aku plak breakdown kat area Dusun Panti……….so, dah alang2 lalu………aku pun menyinggah sekali ler tengok keadaan…tak dpt nak tolong……….dpt temankan jadi ler kan…sambil tunggu mak & ayah aku sampai hantar minyak hitam…………..

Almost 1 jam setengah gark ler tunggu lori tarik nie…..bukan jauh pun…dari kota jer pun………..memasing panas hati…di tambah ngan panas cuaca lagi……..nasib dah isi perut…kekenyangan………kalau lapar…lagi ler panas kan………….pergh…….

Tempat kereta pak cik aku rosak tu…..act, ada Kem Latihan Bina Semangat….tp that day…xde ler plak man2 group buat kursus ke apa kat situ….tp tempat dia tak kurang cantik gark ler……landskap pun not bad…..so, sambil menunggu tu……boleh ler duduk2 kat gazebo yang ada…..sambil tu melayan si kecik tu berposing……alang2 bawak Mr. Nikon turun bawah kan…so, lets, snap2 gambar yang ada………

Berlinang2 dah peluh………..tp yang syok tu…budak kecik nie melayan jer mama & papa dia snap2 gambar…….

sila fokus pada pokok kat belakang tu erk..yang di buat ala2 pintu gerbang….he hehe..cun erk……

Si kecik nie mmg jangan citer ler kannn…………dpt turun tanah, dpt main ngan pokok2…….hah! sepatah kata orang2 lama……peluang jangan di lepaskan…………siap bergayut2an tu yang tak tahan……..tak heran semut ker….nyamuk ker…udah ler baju tu sleeveless….nyamuk senyum panjang kenduri kat badan and lengan dia…..

Pastu, dia buat kerja amal kutip daun2 kering …………..tak pun, dia ada sign kontrak senyap2 ngan Majlis Perbandaran Kota Tinggi………khusyuk dia ngutip daun2 kering bagi kat mak tok dia…..

“mama, ada durian besarrrrrrr………” ……..betul…ada pokok durian kat situ…and ada sebiji durian besar giler atas pokok tu…….syok nyer kalau time we’ll duduk2 tu, durian tu jatuh…….agak2….halal tak kalau we’ll nak kendurikan….bukan ada orang pun…..

“dah penat arrr mama”……….tahu pun penat……ingat tak reti2 penat……….

So, apa lagi….jom balik…….keta tarik pun dah sampai dah tu………..terbang gark ler pakcik aku RM120 tarik keta dari Dusun Panti tu ke bandar Kota.

Sekian, sessi gedik2 santai di bawah terik matahari……….chewaaahhh!