>

Citer pasal MFB ……..aku tahu, mana yg bc citer aku pasal MFB hari tu…sure tertanya2 kan……ha ha ha…sabar dik non, kak non…sabar kkkkk…………akak tengah mempersiapkan diri utk buat entry tu ler nie…he he he he he
Aku pergi ngan laling hubby + Batrice…yolah, nak pergi sendiri tak confident ko….buatnyer ada charge tersembunyi…mana aku nak cekau duit….udah ler gaji lambat lagi nie….at least bila bw laling hubby aku nie…seumpama aku bw BANK bergerak ler kan….kalau apa2 hal…laling hubby aku ada……i tak pakai card credit yerk….so, apa2 hal nak kena CASH….
percuma sessi perlangsingan selama seminggu yang berharga RM800 dengan hanya RM68 …….ye betul….no xtra charge……even konsultansi jugak FREE…..he he he he he he…..suka ler tu korang dengar kan…..tp perlu di ingat……sessi tu bukan ler bermakna direct SEMINGGU k……act, cuma ada 2 sessi jer lah…..1 guna machine utk lancarkan Blood Circulation selama 30 minit and satu lagi Wrapping Body selama 25 minit.  Itu jer pun….kira cam trial package ler…..if korang berminat nak sambung package2 yang tersebut sampai ler korang turun KG ikut impian korang….tu mmg ler kena tambah duit……tp at least merasa gark ler kan feeling pergi slimming centre………
So, that day tu…..Supervisor dia yang great we’ll……..sangat ler peramah……sampai2 cam biasa lah kan….register and then ada sessi konsultansi selama 30 minit….dia terangkan ler apa itu lemak, selulit bagai, and kenapa peningkatan KG boleh berlaku….apa yang berhubung kait ngan peningkatan KG kita…..and then, sessi timbang nak kira lemak aku…..he he hehe…malu aku tau….giler arrrr……44% lemak dalam badan aku….almost separuh….korang bayangkan ler kalau aku dpt hilangkan 44% lemak tu dalam badan…WAHHHH…..sure slim kalah nasha aziz aku kan….hahaha…perasan sehhh……..tp yang tak bestnyer….aku tergolong dlm spesies OBESITI…huuuwaaaaaaa………rasa cam nak nyorok bawah meja jer…anak baru sorang…..badan cam anak 14 orang…tu pun belum tentu orang yang ada 14 anak tu badan besar camtu…ntah2 slim jerrrrr…………..
Lepas consultation tu…..dia tanya if aku nak teruskan ngan sessi 1 tu……coz’ dia kata alang2 dah sampai dari jauh…why not terus ambil sessi pertama tu…30 minit jer pun…..aku tgk hubby aku…..dpt green lite terus aku hanguk kepala laju2 kat Catherine (oppp…supervisor tu nama Catherine yerk….)…………so, bermulalah pengalaman pertama aku…pergh nervous ko…..
Masuk bilik kecil……….dia terangkan ler kat aku apa mesin yangd diaorg guna utk buat sessi tu nanti…pastu dia suruh ganti baju……auw…..mak perasan cam kat spa plak….ha ha ha….and then…ambil berat sumer…..start ler sessi tersebut…..nervous gark ler aku memula nak start tu…udah ler seksi2 di dalam. tu…pastu siap kena singkap lagi…wah…….naik birat muka menahan malu….ceh…….process selama 30 minit…dia akan letak 8 point pada setiap kaki kita……….so, total ada 16 point….every point tu korang akan rasa cam ada getaran eletrik lah…tp tak kuat…..best gark bila dah lama sikit tu…..enjoy gark ler……
Aku baru nak terlelap sambil menikmati getaran2 tu…chewaaah…ayat tak hengat…..si Batrice plak masuk….nyibuk cari mama dia…dia kan mana boleh berenggang ngan mama dia…so, terpaksa ler share bed tu  ngan dia……udah ler tinggi…dia plak tak reti duduk diam…..aku plak dok terbayang kalau ler patah bed tu…mau patah pinggang aku….hahaha..imaginasi kena tinggi yerk tuan puan…………orang lain feel penuh keamanan ngan slow muzik nyer, ngan aroma terapi nyer…aku plak, tak tenteram ngan suara budak kecik tu……
he hehe….so, itu aje pun utk 1st session nie…..2nd session plak aku tak decided bila nak pergi lagi……sessi mewraping bdn selama 25 minit….sure best kan…..ha haha…tengok arrr….dlm minggu nie kalau aku free….takpun, gi hari Sabtu depan jer……

and sempena anniversary ke-26 MFB nie…ada promotion ok…..if korang ambil package = RM1000 automatik boleh jadi ahli seumur hidup coz’ biasanya utk jadi ahli, korang kena belanja kat MFB nie = RM5000.  Setiap ahli plak, pada bulan kelahiran memasing akan di beri 3 sessi percuma utk sessi WRAPPING FMS.  Tp…hati mmg nak kena cekal ler mcm Sis Dee cakap…..coz’ after that…dia akan suggested pada kita mana2 package yang sesuai ngan kita…..harga plak…..mmg mana yang terlebih duit tu maybe no hal lah kan…tp kalau takat cam aku nie….gaji pun cukup2 makan….kena pikir 44x kali…..even package yang RM1K tu pun, aku kena gark pikir dulu oooo…..

And aku sangat puas hati ler……….at least, apa yang depa iklan kan tu…itu ler yang depa beri….takde ler katan iklan byr RM68………tp bila kita ikut sessi tu……kena bayar extra ke apa…..so, berbaloi2 gark ler…at least ada gark experience dan ilmu …….