>

mood “R” aku datang daaaaaaahhhhhh………..semalam balik dari kerja….kelentang kelentung sesorang kat dapur………….en. laling hubby pergi ambil Batrice kat rumah MIL…so, aku buat kerja dengan sangat aman damai…….siap boleh update status kat FB lagi…………

Sampai2 rumah, budak kecik nie selongkar beg aku………..cam biasa arr…beg pun dah rupa beg doremon…mcm2 boleh jumpa……dia jumpa roti yang mmg ada dlm beg aku……pegawai aku bagi lebihan dari majlis lawatan UN tengahari tu………..so…dari membazir, dia sedekah kat office staff………kemain seronok….sampai 3 biji ko dia makan……………tp takpe…aku suka…biar dia cepat2 besar….ha ha ha ha…

So, ngam2 pukul 7 pm……….dinner aku dah ready…………lepas mandi, wangi2…..baru ler mengadap makanan……….yolah, nak makan kena wangi2 dulu…baru ler feel lebih sikit kan time makan tu…motif?

Utk dinner aku semalam………aku masak cincai2 jerrr……………sup sayur – MENU WAJIB coz’ kalau sayur lain mmg tak jalan punya lah…………….and then aku buat daging black pepper. Pastu aku goreng ikan pekasam………..habikkk ko….semerbak bau sampai rumah jiran sebelah and jiran belakang………..hahaha….amik bau jer yerk…tu pun aku goreng sekor jerrrr……….goreng bebyk takut tak  habis plak……tukang makannyer aku sorang…laling hubby aku nie, ikan2 kering camtu…..tak masuk kat tekak dia…….

sup sayur

ikan pekasam goreng
daging black pepper
Terbaik dari hasil tangan aku………ha ha ha…lepas makan…memasing tersandar kekenyangan…………sambil layan tengok citer hindustan @ Zee Channel…………….nasib laling hubby aku tak layan bola malam tadi……..agaknyer nengok bini dok kelentang kelentung masak untuk dia……tu yang dia kesian tu….amik hati ngan tak tengok bola….tp kekadang bila aku lari jap upload gambar kat  blogspot nie, dia curi2 tukar ler channel sport…..tp takpe…curi2 tukar kejap jer kan….so…boleh dimaafkan…

apa motif ler anak dara aku gambar camnie!