>

Xtvt hari sabtu kitaorg……..kul 11 keluar rumah lepas habis basuh baju bagai………tak masak…so, keluar utk b/fast merangkap lunch sekali. ngeh ngeh ngeh…….lepas makan, pergi beli susu batrice…..and then terus ke Kluang Mall……..nak tengok wayang……….dlm kepala nie cam nak tengok Karate Kids……tp my hubby diam jer bila aku ckp nak tengok karate kids…….hmmm………sampai panggung ler gamaknyer baru putuskan.

Budak kecik nie excited ler bila cuti2 dpt keluar even just pergi “bandar” jer………”bandar” = Kluang Mall.  Dah susut balik anak dara aku nie…………2 minggu Yaya duduk ngan nenek…………main jer kerja nyer…..siang2 bukan reti nak tido……….pastu makan & minum susu pun kurang…….mlm balik rumah, tak sampai rumah lagi……dlm kereta dah kepengsanan tak sedar diri………..penat main……
Sampai kaunter………..check time sumer……….last2 we’ll decided tengok Prince of Persia jer….cam best plak…….next time ler gamaknyer tengok Karate Kid. Lieya nanti ko dah tengok….ko buat review erk citer tu…cam best jer tengok anak Will Smith tu berlakon….cam bapak dia jugak kan.

Wallaweiiii………..tak sia2 pilih citer nie………..best arrr…………jalan citer dia………pelakon dia walaupun byk bulu tp hensem kebabooommmm…………action dia pun not bad!

Prince Dastan yang di lakon oleh Jake Gyllenhaal

cuternyerrr lah ko nie kannnnnnnn
Princess Tamina plak by Gemma Artenton
mata dia giler seksi!

Btw citer nie pasal khianat seorang adik terhadap abang nyer yang jadi raja.  Nizam tak puas hati ngan King Sharaman yang menjadi Raja Persia.  Prince Dastan plak kira anak angkat King Sharaman yang dia jumpa kat jalanan.  Bila anak2 King Sharaman dah besar, Nizam suruh diaorag serang Holy Cite of Alamut tempat Princess Tamina nie…….konon2 nya Alamut menjadi pusat pengedaran senjata pada musuh diaorang.  tp hakikatnya Nizam nak diaorg cari senjata rahsia yang membolehkan nizam mengembalikan masa sebelum dia menyelamatkan Sharaman dari serangan Singa. So…if dia dpt senjata rahsia tu……and dia dpt mengembalikan masa tersebut…..dia akan jadi Raja Persia.  Kira busuk hati gilerrr arrr si Nizam.

So…..korang nak tahu lebih lanjut…pergi arrrr tengok citer nie…bestttt ooo….hero & heroin dia pun cute jer…walaupun pelakon2 sumer jenis byk bulu kecuali si Nizam tu….seksi! ha ha ha

Kali nie mmg agak tak tenteram nengok movie coz’ si Batrice cam boring jer bukan citer dia kan…….for 30 minit pertama jer dia cam duduk diam2 kat seat………lepas tu….dah boring…..dia berjalan2 dlm panggung tu…nasib ler tak ramai…and seat sebelah and depan kami takde orang…….kat situ ler dia main…sakit mata aku….he he he….tp at least dia tak bising………lagi tambah sakit mata bila tengok ada plak couple yang sama buat movie dari mula masuk sampai ler citer habis…………geram betul aku…rasa cam nak duduk seat sebelah diaorang…pastu aku tengok jer movie diaorang tu……..nasib ler bukan bebudak melayu…..budak cina…..
Lagi 30 minit gitew citer nak habis…….budak nie dah senyap jek kat celah2 ketiak mama dia nie…….sekali aku ngintai………oooo………dia pun buat movie gark………..citer “mataku tak boleh bukak dah!”…………dah selamat belayar rupanyerrrrr…………..

After movie terus balik rumah…..nak berjalan2 apanyer lagi kan………tak kuasa aku nak mendokong minah kecik yang dah 14kg nie………tak larat weiiiiiiiii