>habis dah citer bab glamer2 cun2 comel2 segak2…..la nie…citer kat dapur plak……….

Ahad petang tu…balik dari sessi photoshoot gedik2….memasing pengsan malamnyer…….pukul 7 siap makan…..pukul 8 lebih memasing dah terbongkang kepenatan…tak sedar apa sampai ke pagi………

So…pagi isnin adalah pagi gotong royong basuk periuk belanga…..amik ko…ada 8 biji periuk korang nak kena sental…nasib ler pengantin ada 2 couple kan…amik ler secouple 4 periuk….bagi dua lagi…sorang amik ler 2 periuk menyental…..ha ha ha….aku tukang tengok and tukang sibuk snap pic memasing dok sental periuk belanga…….kenangan ok kenangan…nanti esok2 sure korang gelak nengok balik gambar korang menyental buntut periuk nie………

gotong royong lah erkkk……………

time aku dulu….untung…coz’ siap2 majlis sumer dah siap di basuh.  Jangan kata periuk belangan……….cwn sebiji pun takde dah nak kena basuh………ha ha ha..la nie, pakcik aku saja tak bgi depa basuh periuk belangan tu…biar pengantin rasa cuci periuk keh keh keh…kesian erk korang…..apa nak buat….kak long kan anak sedara kesayangan pakcik makcik…so, sila terima kenyataan yerk…..ha haha…statement tak boleh nak kalah.

Tp takde ler aku kejam benar yerk duduk goyang kaki pegang camera tengok org buat kerja………tu laman depan rumah penuh ngan kertas2 tisu….ngan plastik2 jajan……hah! amik ko sampai sakit pinggang aku meyapu laman…udah ler laman mak aku kemain luas………adoi ler…sampai laman jiran sebelah pun aku tolong sapu ok…….tanggungjawab beb tanggungjawab…dah menumpang khemah kat laman orang…tak reti2 nak bagi bersih laman orang…..nanti2 orang tak serik nak kasi tumpang laman lagi……..

Hep….bukan tu jer……..dah habis basuh periuk belanga……aku pun dah siap sapu laman…………turn susun and lipat kerusi meja plak……apa…ingat senang2 nak tinggal gitew jer yerk….nahi nahi nahi……memasing cuti bukan lama….sat lagi tak buat…tinggal terkontang kanting mak pak aku berdua plak……so….kerahan tenaga sebelum memasing balik……lagipun…bila lagi nak berbakti….time nie lah kan.

 Dari pagi bawah ke tengahari gark ler….tp dah alang2 penat kan…buat sampai habis…so, penat sekali jer lah.  Dah duduk relaks2 tu…dgr anak dara tu bising kat umah atas…..he he he…..curious gark ler…apa ke benda dia buat ngan makcik pakcik dia…oooo…….time to buka hadiah rupanyer….

Ha ha ha…byk gark adik aku no. 2 dpt hadiah….yg bongsu tak byk coz’ member2 ramai kat banting sana kan…member2 sekolah dia pun ramai yang tak datang…tp adik aku yang no. 2…siap kengkawan dari ofis lama dia datang bwk hadiah……..

See…..muka tak puas hati coz’ hadiah2 tu bukan hadiah2 dia……jeles jer dia…….