>

The big day.  Serius…..aku sangat2 puas hati ngan hasil pelamin adik2 aku nie…..tak sia2 last minit aku tukar kaler white kepada black….sgt lah terserlah orange & black as warna tema utk pelamin diaorang….kembang kempis hidung aku bila sedara mara tetamu datang puji pelamin cantik…masing2 ckp….jarang nak jumpa pelamin guna kaler camnie….and aku dah buktikan yang if kita berani main ngan kaler….sure akan terhasil kombinasi warna yang sangat WALLAH…menyerlah gitew.  And credit tu Kak Lyn as mak andam for our majlis nie…………

Pagi b4 majlis bersanding…….mak aku panggil group GPW untuk buat bacaan yassin, doa selamat & berzanji sikit………around pukul 9 am…………sumer dah datang nak memeriahkan majlis…………inilah yang seronoknya duduk di kampung…..majlis takkan sunyi …..macam2 acara & xtvt boleh di lakukan utk memeriahkan majlis dan mengisi kekosongan masa yang ada tu…………

while group GPW bc yassin and berzanji…..sedara mara makan………biasalah kan….mana2 sedara mara yang dah berkampung kat rumah aku malamnyer tu…..harus ler makan awal…so, nanti bila tetamu dah start ramai…..xde ler memasing terkocoh2 baru sibuk nak makan…….pepandai ler memasing cari port yerk……aku pun pagi jer lah sempat nak makan…..makan pun tak aman…baru masuk 2 – 3 suap….dah makcik tu panggil…..baru nak suap lagi masuk mulut….dah mak cik nie plak panggil……yelah…tuan rumah no 2…..harus ler cover mak aku dlm perkara2 yang tak perlu cari mak aku kan….sian mak pengantin kalau sumer orang nak apa2 cari dia…..he he he……serius beb! pagi tu jer lah aku sempat nak menjamah makanan….tu pun tak habis……lepas tu…..mmg xde derrr nyer nampak aku melantak…..ke hulu hilir aku sibuk kalahkan pak menteri…….hilang dah cun …ngan panasnyer….ngan berbaju kurungnyer….aku ler tukang ambil beg2 cenderahati utk tetamu2 tertentu…kang aku gark ler tukang beli barang….sat lagi….aku gark yang jadi potographer amik gambar sedara mara…….tak lama kang…anak aku jerit nak susu…kena ler masuk buat kan susu dia….sat lagi laki aku nak makan….aku gark ler yang tukang amik makanan dia…..tu belum lagi kerja2 lain yang kalau aku citer…tak habis2 ler…sampai tak tahu apa lagi………….he he he….letih weeiiii jadi kakak pengantin nie……

Mak2 sedara aku sumer dah ada tugas memasing……….sumer duduk dapur dulu sehingga pukul 2 pm….buat apa? haaahhh!, masak lauk pengantin utk makan beradap. 
hari tu aku dah kenalkan ngan adik beradik mak aku kan….ok now turn adik beradik belah ayah aku plak…tak ramai mana pun…3 orang jer….and only sorang perempuan….tu pun yang bongsu….inilah pak ngah ngan maksu aku belah ayah.  Dua2 kawen dapat orang N9………….pak ngah aku now duduk bukit cheng while maksu aku dekat jer kat taman puteri kulai……….

Si anak dara aku jangan cerita lah kan……….lepas isi tangki……pengantin belum sampai….dah sibuk nak merembat bunga manggar…………kang amik kan dia sorang…pakcik2 sedara yang sama baya ngan dia dok terkebil2 jer….tak sedap ler kan…kena gark ler amik lebih2……utk abang arif dia…utk nana, utk abg effi utk wan………naik ronggak bunga mangar tu dia kerjakan……………tu pun, mak dia gark ler gigih memanjat kerusi nak mencapai bunga mangar tu…udah ler cucuk kemain tinggi lagi………..hilang vogue mak ko ngan baju kurung gi manjat kerusi.
Yess…..sempat gark bergambar ngan my mum………..we’ll berdondon ngan baju orange….tudung orange…..baju tu last minit pergi beli…hari khamis otw  balik kampung tu kan aku singgah kota…….nie ler baju yang aku gi cari tu…………tudung pun sama….he he he he
B4 pengantin sampai and sementera tetamu tak ramai lagi……..jom posing2 dulu….sat lagi tetamu dah sampai…..tak cukup kaki tangan nak layan………….
me, hubby with my father & mother in law……..
besan ngan besan plak bergambar..
Around pukul 1.30 pm tu….family perempuan pun dah sampai….aku gigih transform anak dara aku jadi princess…..tukar baju daaaaa………….cari gown oren susah betul nak jumpa…kalau ada pun…tak cun dia nyer design ……..end up a day b4 tu…(sabtu) masa ke kota ambil kek…..aku tershopping gown nie utk my lil angle tu….aku mmg…..tu pun hubby aku tak tahu….he he  he he…..anak dah pakai baju baru baru dia perasan…….
dah pakai baju cantik2…….baru ler boleh posing atas pelamin lagi………..
sambil2 tu…..tetamu di hiburkan ngan tarian zapin oleh bebudak kampung aku………sian aku nengok diaorang nie…tengah panas2 terik dok menari ngan berkaki ayam…..mau masak kulit tapak kaki kena tanah yang panas tu….berkerut2 muka sesorang aku nengok menahan panas…..takpe lah dik…..nak buat camner…..sapa suruh menari kat tengah panas tu ngan kaki ayam…at least pakailer slipar ker…..cover kaki tu……
While tunggu pengantin nak berarak…………anak dara aku sempat lagi isi minyak dia….btw…dia dah penat dah sebenarnyer…….tp sayang mata nak tido…..aku pun malas nak kasi dia tido…coz’ sat lagi nak bergambar2 bagai utk family…susah plak…..takkan nak kejut kalau dia tido kan…..kalau nak di biarkan…cam tak best gark…kurang anggota plak..t.ak cukup courum…udah ler dia penyeri gambar selain pengantin………ngeh ngeh ngeh

So, bila dah dpt habiskan sebotol susu………energy dia dah mari……….muka happy balik…..kalau tak asyik nak berdukung…nak baring…..he he he he….

Tunggu yerk….sat lagi pengantin sampai.