>

Hari tu dia ngiau2 nak makan KFC sampai demam2 kan……seminggu nie plak…dia ngiau2 nak cawan World Cup Mc Donald tu….hu hu hu

tiap kali tengok iklan kat surat kahbar…tiap kali ler dia pujuk rayu mama dia……aku kan mama mithali walaupun kekadang boleh bertukar jadi incredible hulk kalau si kecik tu over terlebih perangai….so, petang semalam tu…….dah alang2 aku gi Bank and hubby aku call suruh cari makan sendiri …..hu hu hu…keji ok hubby aku…..dia tak tahu nak beli apa utk dinner…..coz’ dia nak kuar malam tu, jumpa kawan dia so…dia x makan kat ruamh…so, bila tanya wife dia nie nak makan apa…pastu aku jwb suka hati papa ler…..last2 dia end up suruh cari makan sendiri…sian aku erk…….

aku pun cam pening2 nak tapaw apa bw balik kan…..pikir2 nyer pikir….oooo…anak aku ngiau nak cawan World Cup tu……..takkan nak beli cawan tu semata kan…..cawan semata jer dah RM8++…so, dah alang2….beli set Big Mac Besarrr punya plus ice cream sundae…..dpt FREE cawan……gi kat kaunter lenggang kangkung…..terus order…..while waiting order aku siap….tetiba orang sebelah aku order MEGA MAC…ait……ada set baru ker? dlm hati jer lah kan…..sat lagi aku gi tanya…..nampak sangat aku ketinggalan zaman plak…..nampak sangat aku jarang2 gi McD…so, jeling2 ler kat papan menu kat atas…WAHHHH …MEGA MAC giler byk dia nyer tingkat….he he he…2 tingkat gark…cuba bezanyer MEGA MAC dia punya daging double trouble…kalau BIG MAC ada 2 daging…..MEGA MAC ada EMPATTT daging…wahhhh….blink blink…tahap ketamakan dah muncul…tp takkan aku nak cancel ordered tadi plak kan..mau kena tempeleng ngan pelayan McD tu…takpe takp……ada lagi hari2 mendatang utk aku beli MEGA MAC tu……he he he

sampai rumah….dua beranak tu dah sampai dulu…..Batrice dah senyum2 tengok aku jinjing plastik bag McD…cam tau2 jer…….belum sempat nak letak barang…dia dah menggagau tengok apa yang ada dlm plastik bag tu………pastu kecoh2 tanya mama beli apa, mama beli apa…excited sungguh ler anak dara aku….

nampak jer gelas World Cup tu…….kemain teruja dia……..siap tanya aku beli utk dia ker gelas tu…..ha ha aha…yolah anak….tu utk kamu……..

sebab hubby aku tak nak makan kan……….so, aku pun beli jer lah 1 set………..lama dah tak makan Big Mac…..

aku ada 1 rahsia tabiat buruk aku…..he he he he….everytime beli Big Mac nie……benda 1st yang aku buat ialah ………………………

.
.
.
.
.

he he he he…aku akan asingkan segala mak nenek sayur2 dlm tu…tak dpt semua….separuh pun sure aku asingkan…coz’ kekadang sayur tu dah tercampur melt ngan cheese kan….tu tak boleh nak buat apa lah…takkan aku nak tolak tepi gark…rugi arr cheese tu…….so, mana2 yang kasar, yang tak kena cheese tu aku ketepikan…and yang jadi majlis perbandaran tukang kutip sayur2 tu tak lain tak bukan hubby aku…….gitew lerrr aku….bab2 sayur nie …aku ada SUSAH sikit…..satu lagi kalau makan mee…..sure aku buat pagar keliling pinggan…………bukan ler tak makan sayur….tp aku memilih sikit…..and tengok cara masak…….camno ler hubby aku tak bising….

Tp pelik arr………kalau dulu, sebiji Big Mac tu aku boleh habiskan ngan senang2 jer….di tambah ngan fries lagi….tp sekarang…..separuh jer aku dah full…naik mengah nak habiskan……terkulat2 pandang hubby aku minta dia jadi tong sampah tukang habiskan………nasib ler hubby aku tu walaupun makan byk mana pun…bdn maintain jer slim melim….yang pelikknyer…aku yang tak makan byk plak naik tak hengat2 la nie….huuwaaaaaaaaaaaa