>

Xtvt Hari Wesak.  Tak tahu nak pergi mana….di tambah road tax kereta yang dah mati on 28hb Mei tu….so…..boring2 tu…we’ll decided pergi tengok movie citer SHREK nie…….lagipun dah berjanji ngan budak kecik tu kan……….

So, keluar rumah pukul 3++ pm…….dpt tiket pukul 5.30 pm…..sempat ler pusing2 dlm Kluang Mall tu……shopping sikit….ooooohh….VINCCI ada sales 50%…..aku beli heel ngan harga rm29.50 jer…murah kan…..coz’ harga asal…..almost RM60…..later aku tepek kasut vincci sales aku tu yerk…..

Back to story….ngeh ngeh ngeh….

Shrek kali nie cam boring sikit ler…….bermula ngan kehidupan SHREK yang setiap hari berlangsung dengan keadaan yang sama….bangun tido, tukar diapers anak2….baru nak berkubang wife dia si FIONA dah jerit cakap toilet tersumbat….so, SHREK macam boring jer ngan kehidupan dia….everyday like that….harus boring punya kan…

One day, dia nak sambut 1st birthday anak2 dia……something happened sehingga buat SHREK merajuk or marah……dia lari dari majlis besday anak2 dia….

until dia terjumpa ngan si Rumpel tukang sihir nie……act, masa SHREK gaduh ngan si FIONA tu…si Rumpel dia t erdengan ler apa yang SHREK and Fiona katakan…so, dia sudah rancang something untuk musnahkan hidup SHREK coz’ dia memang berdendam ngan SHREK bila SHREK selamatkan puteri FIONA dulu dari menara.

SHREK sign perjanjian ngan Rumpel untuk jadi OGRE in ONE DAY dengan syarat, Rumpel boleh ambil 1 hari dalam kehidupan SHREK and Rumpel telah ambil hari di mana SHREK di lahirkan.  and from that ler…..berlaku macam-macam perkara di luar jangkauan SHREK coz’ si Rumpel nie kaki putar belit.

So……nak tahu citer selanjutnyer………sila lah ke panggung wayang yang berhampiran yerk……..kalau bawa bebudak sure enjoyed punya coz’ Batrice memang langsung tak berkelip mata tengok citer nie…..cuma maybe untuk orang2 tua cam aku nie…….jalan cerita ada lemb sikit ler……ada boring sikit.  Tp still boleh di layan lagi.

Aku paling suka ngan PUSS yang sudah montok gemuk gedebob dalam SHREK kali nie….tp bila dia buat mata bulat minta kesian tu mmg tak boleh tahan arrr………..gilerrrrrrrrrr comel!