>

Untung sungguh anak-anak zaman sekarang kan…..seawal umur 2 tahun lagi dah terdedah ngan gadget2 berteknologi tinggi………dah kenal itu komputer…dah tahu apa yang nak di tekan….dah fungsi2 setiap bahagian……fuhhh!!!….zaman aku dulu……masuk sekolah menengah baru ler kenal apa itu komputer….tu pun coz’ kat sekolah ada buat kelas komputer…tiap-tiap bulan bayar RM10….bagi keluarga aku…itu pun dah cukup mahal dah tu……belajar pun cuma asas- asas penggunaan komputer….belajar MICROSOFT WORD, POWER POINTS, MICROSOFT EXCELL……time tu…nak pegang keyboard pun aku takut2 lagi…apa tah lagi nak pegang mouse…siap nak gerakkan cursor tu…terlompat2 mouse tu aku kerjakan…..tarik sampai meja kawan kat sebelah….fuh…! berpeluh2…nak siapkan satu2 kerja…bab menaip jangan citer ler…..bukan takat ayam patuk lagi….ayam buta patuk kot…..

Tp sekarang…….ngan lap top pun anak aku dah mesra alam…dah tahu nak gerak2 cursor tu….dah tahu mana button nak kiri kanan atas bawah…..HEBAT kan mereka-mereka ini.

Semalam aku bw balik kerja office ker rumah….so, lepas buat kerja….turn budak nie ler yang dok menyibuk sama…….bukan apa pun…main game kereta…….omaknye main sampai langgar2 bangunan, salah jalan, langgar orang sampai result  NO LICENSE …dia boleh dapat lesen plak……..ceh…! dia lagi terror dari mama dia………..tengok jer lah mimik2 muka dia ngadap games tu…

Si papa dia plak…pantang tengok anak senang….pun sibuk nak godek sama………

Sampaikan si anak tarik muka 44…menangis coz’ si papa dok kacau dia tengah kusyuk main game….sibuk sungguh lerrr……tak bagi chance anak dia nak explore……bukan apa….dia jeles nengok anak dia terror main game lumba2 kereta tu……

Anak dah cebek2 pun dia buat tak reti jerrrr…………..papa…papa……ngalahkan anak kalau dah ngadap games.  So…please ler tunaikan janji kat tuan puteri kecik tu beli PS3 yerk….tak dpt PS3…PS2 pun jadi lerrr……sian dia……

So, bila papa dia yang dah kusyuk tak ingat kat anak…………..si anak hanya mampu dari mampu memandang dari celah-celah jer lah…nak lawan tak boleh…nanti jadi anak derhaka…..keh keh keh keh