>

syukur sangat-sangat….aku di beri peluang untuk terus bernafas di bumi Allah nie….mungkin janjiku dengan NYA belum sampai lagi………alhamdulillah…terima kasih ALLAH kerana panjangkan umurku
Pagi tadi pergi  kerja…aku nyaris-nyaris accident.  Bukan salah aku….tp salah kereta line sebelah.  Percubaan kereta tu  nak potong lori depan dia mengundang bahaya pada pemandu lain…..aku ler tu……act….time tu…ada dua kereta yang nak potong lori tu……..kereta 1st tu pun sipi2 jer lepas……tetiba jer muncul keta saga putih dgn lajunyer……terperanjat aku….nasib ler tak panic and terus otak aku set apa nak buat…..
Serius…mmg laju kereta Saga putih tu…….nasib ler sisi jalan belah kiri aku  tu kira cukup lebar gark ler untuk aku mengelakkan kereta Saga putih tu…kalau tak…aku pun tak tahu ler nasib aku……..
Saga putih tu plak…dah kelam kabut tak lepas…..siap break sampai berasap2 tayar dia……..aku plak tarik stereng ke kiri……..sungguh ler..ALLAH nak panjangkan umur aku lagi………..
So kesimpulannyer….kadang-kadang walaupun kita nie pemandu berhemah…ada gark pemandun yang tak berhemah yang jadi penyebab pada accident yang kita alami…….bawa laju bukan tak boleh….tp tengok ler keadaan…if ko nak potong pun…pastikan ler kereta line sebelah tu berada dalam jarak selamat utk kau potong…..aku pun bukan nyer tak laju bw kereta…tp berpada-pada..jgn sampai bahayakan nyawa orang lain….let say ko dah lambat pergi kerja pun….tolong ler prihatin ngan orang lain….nie bwa kereta membabi buta…dia ajer nak cepat…dia ajer nak duduk depan……bersabar lah dlm memandu..
Syukur Ya ALLAH, Engkau beri peluang pada hambamu ini menunaikan tanggungjawab lagi di bumi mu ini….syukur ALHAMDULILLAH