>

fuh…panasnyer lah hari nie kan….kalau dpt berendam dalam air……….alangkah nikmatnyer…….rendam sampai kecut pun tak apa……

meh aku sambung lagi citer weekend lepas….biasa arrr…..satu hari mcm2 xtvt kan……so, setiap xtvt 1 entry…so, byk ler sikit aku dpt hapdet…kalau semua aku tadah dalam satu entry….meroyan ler korang nak membaca…..nak mengomen…..yang penting…aku pun meroyan sama nak menaip segala citer tu kan….so…1 by 1 k………

Lepas majlis pertunangan sepupu aku tu………sumer pakat singgah Tanjung Leman.  Bukan jauh pun…sepelaung jerrr…………..bungkus2 makanan yang ada ngan niat nak ala-ala berkelah ler kat tepi pantai kan…….aku pun dari rumah dah siap packing baju utk mandi…….plan mmg tak tido rumah mak aku that day…..esoknyer kawan baik laling hubby aku kawen kan…so, if tido rumah mak aku…cam kecoh2 plak nak balik2 awal semula ke Kluang…tak syok ler kan…….so, decided mmg balik hari jer……

Ini simpang nak masuk Tanjung leman………….fuh!….aku mmg hangen jer ngan mat-mat motor nie…………..udah ler ramai….kurang ajaq plak tu……………bw motor tengah2 jalan tak kira kiri kanan ada kereta ke apa…siap boleh motor sebelah menyebelah jerr….
Tengok tu………..kemain ramai diaorg tu……….tp mmg aku hangen ler that day………..cuba korang bayangkan….time tu dah pukul 6 pm ok……and cam biasa….bila hari-hari cuti nie Tanjung Leman tu memang macam tapak pesta…..ramai orang luar masuk…tak kira dari johor, luar johor or even ada gark yang datang dari Singapore……..
Korang kalau pergi berkelah sure nak kan ketenangan kan..? so…if korang punya ketenangan telah di ragut oleh bunyi motor-motor cabuk yang penunggang nyer tak reti bahasa….apa korang rasa? kalau aku lah kan…if aku ler….aku rasa cam nak lempar batu jer kat sekoq tu………memekak ok……prettt sana preet sini……takde perasaan malu ke apa….! ………orang luar datang tempat sendiri korang pamerkan attitude camtu…….nak kata tak boleh nak fikir….aku rasa sumer tu sekolah bertingkat-tingkat…….
Time tu mmg aku rasa nak pergi jer kat group bebudak motor tu sound diaorang…tp hubby aku cakap tak  yah nak menyibuk…karang tak pasal2 jadi benda lain plak….bebudak tu bukan boleh nak di tegur……ada gark aku laki bini anak beranak tak balik hari tu…….
One more thing………sudah ler parking kemain susah……….boleh plak korang nak port sesedap rasa motor korang nak berhenti kan….kat tengah2 dunia pun korang boleh nak berkumpul…..bo*n*ok ke apa…..?
Tp serius……bila tengok keadaan mcm tu…..aku rasa malu jadi anak FELDA……malu dgn attitude anak FELDA…patut ler ramai yang dok kata budak2 yang tak bermoral nie ramai keluar dari FELDA….korang nak salah kan sapa kalau dah orang luar cakap macam tu? salahkan diri korang sendiri….korang yang tunjuk contoh macam tu kat orang luar………..PLEASE lah…….! wah….tetiba mak emo yerk……bukan apa….aku malu beb…orang luar datang jauh2 kat tempat aku…di sajikan ngan perkara2 macam nie……if korang nak bangga sangat ngan bunyi motor cabuk korang tu…PLEASEEEEE lah pergi tempat lain…pergi tempat yang orang tak pergi…kat situ, korang nak presss minyak sampai tercabut pun lantak korang lah kan…nak tonggang terbalik pun….takde sapa nak kisah…tak de sapa nak heran……

OK cukup aku nak membebel…..see……cam PESTA kan tempat aku nie……mmg macam nie lah kalau cuti2 umum camnie…meriah ok…sepanjang-panjang pantai tu korang boleh tengok orang-orang berniaga……dan sepanjang-panjang pantai tu gark korang boleh tengok orang pasang khemah……..

Anak dara aku mmg dah tak sabar-sabar nak jejak kaki kat air……..dah lama kot rasanyer dia tak mandi manda kat BEACH nie……sian erk…last pergi berendam pun aku rasa masa kat Pulau Sapi KK bulan 1 lepas….nie dah bulan 5 dah…….

Niat nak berkelah2 tak jadi…coz’ memasing lupa nak bawa tikar…..takat nak duduk kat pasir tu makan-makan mcm tak best ler plak……so kesimpulan nyer….hangkut sumer masuk kereta balik……makan kat rumah memasing.

Laling hubby aku jer layan anak dara dia main air…..aku malas ler plak coz’ memasing tak nak turun…hu hu hu……sian mak cik tau…….takpelah..next2 time aku plak berendam lama2 kat dalam air tu…..kemain seronok anak dara tu………..aku tinggalkan depa dua orang dalam air while aku ngan mak aku, makcik aku, sepupu aku and adik-adik ipar aku…..pi jalan2 sepanjang pantai….tengok xtvt orang…….seronok plak satu group nie buat family day main belon acah……kitaorg plak yang terlebih excited dari orang yang main…..

almost pukul 7 lebih gark ler….berebut2 memasing nak mandi……anak dara nie for sure ler mmg susah nak suruh naik..kena umpan mcm2 janji baru ler jalan……..

About bebudak motor tu…….act, laling hubby aku ada call pejabat polis sg ambat…..balai polis yang paling dekat….tp tulah…hampeh jer…2 X 5 jer…….call byk2 kali pun tak di angkat2…kalau angkat pun…sambung sana sambung sini…last2 putus camtu jer……..bengang jer laling hubby aku……..

Balik tu, we’ll singgah jap rumah my mum…nak mandi bagai kan….tak puas bersihkan badan ngan air bersih kat toilet Tg. Leman coz’ ramai orang…..cuci  biasa2 jer lah…balik rumah baru mandi beria……anak dara aku dah wassalam dah….ketiduran tak sedar apa….penat pun iya coz’ satu hari suntuk tak tido kan..nak2 main air….main air tu penat ok ……..

Gerak balik kluang after konsert AF……konsert cam hampeh jer…….