>

Hari cuti mmg tak boleh nak duduk diam2 kat rumah lerrr…….ada jer xtvt nyer……ada jer urusannyer kan….huuwaaaa…….tak habis basuh baju lagi nie………

Last week we’ll di PAKSA balik ke Tenggaroh.  Keh keh keh…balik kampung sendiri pun kena paksa2 kerrr…? jangan caya erk…mama batrice nie auta jer lebih….tak kena paksa pun…mmg niat nak balik coz’ lama dah rasanyer tak balik Tenggaroh………..

Minggu nie balik awal sikit….pukul 11 pagi kami dah gerak dari Kluang…selalu tu kalau tak pukul 5 ke atas mmg tak gerak lerrr………….coz’ nak settlekan kemas rumah bagai kan…..ngan kain baju bertimbun seminggu tak basuh……mana nak menyapu nak mop rumah bagai…….aku nie….mop rumah seminggu sekali jer…..nak buat tiap2 hari mmg tak larat ler kan….balik rumah pun dah petang……kalau tak masak, keluar makan….balik dah pukul baper….so, jawabnyer…lepas makan mmg sessi membiakkan segala lemak yang ada……..

Sempat singgah beli air jambu batu TERBAAAEEEEK ler kat jalan mersing nie…………air batu tu di campur ngan asam yang selalu buat cicah2 tu….aku nak menyebutnyer aku tak reti……..so, air jambu tu akan rasa lain macam sikit…tp sedappp…nak2 sejuk …….hari panas………terasa air tu lalu kat tekak ……..nikmaaaaaattttttt giler tau..!

Tp anak dara aku tetap ngan air tin dia………….sebenar nyer………..b4 hubby aku singgah gerai jual air tu…..kitaorg singgah SHELL isi minyak………laling hubby aku isi minyak………aku plak mengisi plastik ngan jajan2 and air…….laling hubby aku pun satu…bukan dia nak bagi tahu yang dia nak beli air jambu….kalau tak boleh aku jimat RM7 henget beli air tau………padahal aku dah beli air tin 2 tin + air yogurt nestle lagi tu……

Dalam kereta mmg kecoh tak hengat…….mak ngan bapak sama naik layan nyanyi ngan si anak……..anak aku kalau masuk kereta mmg tak boleh duduk diam2……ada jer kerja dia nak buat….ada jer benda dia nak

Lalu jalan mersing…mmg sure lalu tempat kerja lama aku….rindunyer ngan kengkawan kat sana…….walaupun gaji kecik jer kerja situ…..tp aku happy…..kawan2 best…boss best…..pastu byk xtvt dan paling penting….aku tak GEMUUUKKKk time kerja situ…huuwaaa…statement poyo erk…….

Inilah adalah gambar paksaan dari Sang Anak….si bapak dok tekun drive…while mak dia poyo2 jadi photog….anak plak request nak “senyum” bertiga…siap tarik kepala si ayah suruh masuk frame….keh keh keh ke keh…tak cukup 1 gambar….ada ler 2 3 kali snap…atas arahan budak kecik tu…..”senyum papa” “pandang sini papa”…ha haha…tension jer laling hubby aku……..mana nak fokus pandang jalan…mana nak ikut kehendak anak dia lagi…anak plak….kalau dah arahan dia tu….WAJIB di turuti…he he he….

Oppsss…….anak aku dah start asah bakal skill menembak ler plak….harap maklum yerk….gambar tangan yang mungil tu adalah tangan mama dia yang di snap oleh Batrice…..aku tukang pegang ujung2 jer mr. nikon tu…….bukan larat pun budak kecik tu nak pegang…berat wei….