>kenyang tak tengok entry kerabu mangga aku…he he he….

so..jom explore lagi apa yang ada kat KLUANG nie…….

Di bawah nie……sekolah lama hubby aku…tp yang tu bangunan baru ler….dewan sek. rendah Chong Hwa….bangunan sekolah nyer tu kat sebelah kanan yerk…yang sebelah kiri tu tokong….he hehe…..hubby aku sekolah cina masa sekolah rendah….masuk sekolah menengah….dia masuk sekolah keb biasa….tp tu pun sampai tingkatan 3 jer……lepas dari tu…masuk sekolah swasta…budak degil ler katanyerrr………

eheeemmm………..cantikkan patung2 buddha nie…..feel cam kat CHINA ler plak….takpe…tak dpt pergi CHINA dpt feel mcm kat CHINA pun jadi ler kan.  Kagum weh…aku tengok seni tangan orang yang hasilkan patung buddha nie….sangat halus….sangat terperincin……

Oppss…b4 kita pergi jauh lagi………apa kata cuci mata sikit ngan pose dari anak dara aku lagi………pose ala2 memerintah mama dia….hu hu hu

dan ini lagi…………..

Serius….cantik sangat kalau tengok live…….kalau tengok gambar tak cantik…tu pasal aku bukan ler terror ambil gambar pun…baru jer nak bermanja2 ngan mr. Nikon aku nie…….

aku tak tahu nak letak caption apa…….korang tengok2 yerk gambar yang ada nie……

pose TERBAIK dari model cilik saya….he he he……hijauuuuu….

Dalam terik2 matahari tu……gigih we’ll posinng2 kat sini………tp kalau kat CHINA sure tak panas cam sini kan….sejuukkk jerr……..nak2 bila musim sejuk…sure leh main SALJI…..

ha ha ha…ngeri tengok gambar sendiri….tp serius seh……now aku mmg TAK LARAT nak tengok gambar sendiri……aku rasa down sangat……..tp nak buat camner….aku jaga makan, aku diet pun…badan aku nie tak mau turun-turun…makin mengembang ada lerrr……….buka almari pun dah pening nak pakai baju apa coz’ bila sarung and tengok kat cermin…..sure aku rasa HODOH sangat…….rasa cam tak menarik langsung……hu hu hu hu……help help help….agaknyer kalau pergi slimming centre boleh kurus  tak? 

baru ler cun pemandangan ngan model cilik aku nie kan………

tp korang tahu ker kat mana aku bergambar tu…..sure tak tahu kan……..

.
.
.
.
.
.
.
.
.
kat sini lorrr………tokong terbesar kat Kluang……tokong sebelah dewan sek. keb cina Chong Hwa….he he heeh………
Sure korang pelik kan….apa kerja ler aku pergi snap2 gambar kat TOKONG tu…….memang ler takde kerja aku nak gi TOKONG tu pun…..tp kita kan 1 MALAYSIA….rakyat malaysia saling hormat menghormati tak kira dari segi budaya, kehidupan mahupun agama…bukan tak boleh kita nak pergi tempat-tempat mcm nie….tp…ikut niat kita lah kan…kalau kita niat nak pergi tempat nie utk sembahyang cam mereka…NAUZUBILLAH ler kan….tu dah terpesong dah akhlak korang…..tp niat aku kat sini…sekadar menghargai keindahan landskap dia….menikmati sebuah kecantikan yang secara tak langsung juga anugerah ALLAH kan……tp serius…mmg cantik landskap yang diaorg buat…….

Company lama aku pun pernah buat dinner kat sini………selain tempat sembahyang, diaorang ada gark provide dewan untuk buat majlis-majlis macam perkahwinan, dinner or ceramah…..kena sewalah kan…..pandai kan mereka cari dana untuk persatuan mereka….tak mengharapkan 100% pada sumbangan ahli persatuan or kerajaan……cukup berdikari……itul salah satu SIKAP orang CINA yang kita boleh contohi…..tidak terlalu berharap pada subsidi……

Btw…….abu nenek hubby aku belah ayah mertua aku pun simpan kat sini gark……

he he he .last but not least…..laling hubby plak nak pose….tapi cam pelik plak yerk tengok cara dia pose tu……papa…..nie pose nak lari ke apa……….